Читај ми!

„Тигрова жена“ од септембра на српском језику

Дебитантски роман „Тигрова жена“ књижевнице српског порекла Тее Обрехт, који је недавно награђен британским признањем „Оринџ“, биће објављен и у Србији, у септембру ове године.

Тигрова жена, први роман књижевнице српског порекла Тее Обрехт, недавно је добио престижну британску награду „Оринџ", која се сваке године додељује женама писцима. Обрехтове је најмлађа добитница овог признања, а њен роман се већ месецима налази на листи бестселера у Америци и Британији.

Тигрова жена, роман чија је радња смештена у неименовану балканску државу у којој глувонема девојчица успоставља необично пријатељство са тигром који је побегао из зоолошког врта, у септембру ће бити објављен и у Србији.

Издавачка кућа „Лагуна" у априлу је откупила права за превођење ове књиге, а у домаћим књижарама ће се појавити у септембру, у преводу Дубравке Срећковић. Теа је раније изразила жељу да током јесени посети Србију, па је могуће да ће се читаоцима представити као један од гостију на Сајму књига.

Обрехтова је изразила велико задовољство што ће њен роман на српском језику моћи да чита и њена бака која живи у Београду.

„Моја бака ће моћи да прочита књигу, што је заиста сјајно, јер не говори енглески, тако да до сада није имала прилике да чита моје раније објављиване приче, и за мене је то дивно", рекла је Теа.

Теа Обрехт рођена је као Теа Барјактаревић, 1985. године у Београду. Након почетка рата у бившој Југославији њена породица се сели прво на Кипар, затим у Египат, да би 1997. емигрирали у САД. Теа је студирала на Универзитету Јужна Калифорнија, док је диплому из креативног писања стекла на Универзитету Корнел. Међу узоре убраја Иву Андрића, Ернеста Хемингвеја и Габријела Гарсију Маркеса. Критичари посебно хвале Теину способност да на енглеском језику верно прикаже културе које су Американцима врло далеке, па је чак називају и балканским Сингером.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи