Читај ми!

Од Београда до Чикага преко Загреба

Од петка, 17. јуна почиње реализација директних летова од Чикага до Београда, са слетањем у Загребу, најавила је америчка авиокомпанија "Свифт ер ЛЛЦ". Разлог економска исплативост.

Америчка авиокомпанија "Свифт ер ЛЛЦ" најавила је да ће успоставити директне летове од Чикага до Београда, који ће се обављати једном недељно, са слетањем у Загребу. У Директорату за цивилно ваздухопловство Србије Танјугу је речено да је та компанија добила дозволу за обављање чартер летова на линији Београд - Загреб - Чикаго и обрнуто, за период од 17. јуна до 29. децембра.

"Летови на линији Чикаго - Загреб били су планирани од 20. јуна, али је због економских разлога компанија "Свифт ер" затражила од српског Директората спајање летова до Загреба и Београда", рекла је Катарина Андрић Милосављевић, представник Директората, додајући да је то "сасвим оправдано".

Катарина Андрић Милосављевић је казала да ће то и даље бити директни летови, с обзиром на то да "Свифт ер" неће моћи да превози путнике само од Београда до Загреба, нити од главног града Хрватске до српске престонице. Путници ће моћи да лете од Чикага до Загреба и Београда, као и од Београда и Загреба до Чикага.

Први авион ће летети сутра од Чикага до Беогада и у недељу креће назад за Чикаго. Повратна карта за путовање економском класом авиона "боинг 767 - 200", које ће трајати око десет сати, са свим таксама коштаће од 795 евра из Београда и од 1.250 долара из Чикага, најавила је раније авиокомпанија. Представница Директората казала је да су званичници америчке авиокомпаније казали да им се, због невеликог интересовања, највише исплати да споје летове до Загреба и Београда.

У Директорату за цивилно ваздухопловство кажу да је "Свифт ер" имао уредну документацију и да испуњава све услове по европским и светским стандардима. Представници авио-превозника из америчке савезне државе Аризоне рекли су да ће чартер саобраћај на тој линији обављати и 2011, уколико буде довољно интересовања. Рон Хансен, оперативни директор те авиокомпаније, рекао је да је "боинг 767 - 200", који ће летети до Загреба и Београда, луксузно опремљен и да има 235 места.

Авио-саобраћај са Београдског аеродрома ка америчком континенту обустављен је 1992. и "Јат ервејз" је у два наврата, 2004. и 2006. године безуспешно покушавао да обнови линију. Ваздухопловне власти у Сједињеним Америчким Државама су Србију сврстале у категорију два, а да би овдашња авиокомпанија летела ка САД неопходна је прва категорија.

Компанија "Свифт ер" је основана 1997, а седиште компаније је у Фениксу у Аризони.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи