Читај ми!

Србија на позоришном фестивалу у Келну

„Фестивал театерсцене Европа“ одржава се од 11. до 18. јуна у Келну. Ансамбли из Србије, Хрватске и Немачке извешће тринаест позоришних представа.

У Келну је отворен позоришни фестивал „Фестивал театерсцене Европа", чији су гости ове године Србија и Хрватска. Фестивал се одржава под покровитељством Бориса Тадића, српског председника, Ива Јосиповића, хрватског председника и Кристијана Вулфа, шефа немачке државе као домаћина.

Иво Висковић, амбасадор Србије у Берлину је приликом отварања фестивала рекао да пре више година немачко-српско-хрватски фестивал не би био могућ због тога што су ране из деведесетих година биле свеже, а да је сада, захваљујући јасној политици помирења коју воде председник Србије Борис Тадић и Хрватске Иво Јосиповић, ово најнормалнија ствар.

Кристијан Тушек, конзул Хрватске у Диселдорфу је говорио о Хрватској која је пред вратима ЕУ и њеној намери да подржи све земље у региону на европском путу.

Немачка публика ће моћи да погледа тринаест позоришних продукција које ће извести дванаест ансамбала из Немачке, Србије и Хрватске, што је јединствена прилика да се стекне увид о актуелним позоришним догађајима у три европске земље.

Спектар представа немачко-српско-хрватског фестивала се ове године креће од плеса, преко перформанса уметности до постдокументарног позоришта, уз многобројне радионице и округле столове, где ће публика и уметници имати прилику да размењују своје утиске и доживљаје о виђеном и доживљеном, и заједнички анализирају питање европске позоришне мреже.

Фестивал се одржава у „Стубиобинекелну", најстаријем универзитетском немачком позоришту, које постоји од 1920. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи