Витешко звање мр Властимиру Вујићу

На предлог Савета "Српске круне", Културно-историјски центар "Српска круна" из Крагујевца, који се бави очувањем националне културе Срба и промоцијом српског стваралаштва, 25. апприла 2017. године доделио је мр Властимиру Вујићу звање Српског витеза првог реда, сазнајемо од добитника овог признања.

То је, после академика Стојана Вујичића, други Србин из Мађарске коме је додељено ово признање из матице од стране Културно историјског центра Српска круна из Крагујевца, удружења грађана које се бави очувањем националне културе и традиције, а у оквиру тога организацијом концерата, изложби и промоцијом српског стваралаштва.

Властимиру Вујићу признање ће бити уручено 19. маја 2017. године у Кули, родном месту добитника.

Властимир Вујић је професор српске гимназије у Будимпешти. Српска јавност га познаје по бројним текстовима о актуелним збивањима у Мађарској, објављеним у НИН-у и недељном магазину Печат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи