Титула донела кумства

Да фудбал не пише само спортске већ и животне приче, најбоље показује пример дванаесте генерације ФК "Младост" из Новог Сада (некада војвођанског, а данас градског лигаша). Пре три деценије као омладинци освојили су титулу првака Подручне лиге Новог Сада и били финалисти Омладинског купа Југославије (за територију Војводине). И годишњицу тог највреднијег успеха, 29. јула, обележили су скупом и свечаном вечером, којој је присуствовао и тренер, творац ове генерације Властимир Вујић, који је за ову прилику допутовао из Мађарске где већ четврт века ради и живи.

Од њих двадесетдвојице, петоро је играло у сениорској конкуренцији у Савезном рангу такмичења бивше СФРЈ (за друголигашке клубове Нови Сад и Кабел), док су остали наступали за прву екипу Младости и бројне клубове из Бачке и Срема. Данас су сви они остварени породични и успешни пословни људи државног и приватног сектора у професијама које су изабрали за животне. И што је највећа вредност тог заједништва са фудбалског терена је - кумство, сазнајемо од професора Властимира Вујића.

Десет парова (комплетан тим!) има за кума саиграча из своје генерације! Редовно помажу једни другима, а понекад се викендом, на породичном имању клупског друга Ђорђа Видића у Локу, фамилијарно окупе на пикнику.

На прослави тридесетогодишњице овог, највећег спортског успеха Бистричана, био је и тренер - творац ове генерације (њему прве после дипломирања на новосадском Факултету Физичке Културе) Властимир Вујић, који је специјално за ову прилику допутовао из Мађарске где већ четврт века ради и живи.

Вујић је професор Физичке културе и спорта у Српској гимназији Никола Тесла у Будимпешти где је, са истим успехом, наставио рад и у фудбалу. Ове године са Теслином школом фудбала коју у метрополи северног комшије води - био је омладински вицешампион Будимпеште у фудбалу и трећи у Мађарској.

„Таквих професора, тренера и педагога данас у школама и клубовима једноставно - више нема! То знамо по својој деци коју као родитељи спортски и животно усмеравамо и пратимо, јер су она сада у узрасној доби у којој смо ми били некада. Ми смо имали срећу да у времену нашег одрастања и формирања, времену у којем је било на десетине професора профила Властимира Вујића, добијемо једног од њих. Захвални смо му за све", рекао је на свечаности у Пианину капитен ове генерације Младости Јован Тутулугџија - Цоја, који је три сезоне био стандардни првотимац и Кабела из Новог Сада, тада члана Јединствене Друге лиге некадашње СФРЈ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи