O нобеловцима-дипломатама у Атини

У Атини је отворена изложба "Иво Андрић и Јоргос Сеферис: два нобеловца - две дипломате". Организатори су Национална библиотека Грчке и Амбасада Србије у Атини, а покровитељ српско Министарство за културу и информисање. Изложба траје до 23. јануара.

У организацији Националне библиотеке Грчке и Амбасаде Србије у Атини, а под покровитељством српског Министарства за културу и информисања отворена је изложба "Иво Андрић и Јоргос Сеферис: два нобеловца - две дипломате".

Овом изложбом биће представљени ликови и дела ова два писца - нобеловца чије животе је обележила и дипломатска каријера. Иво Андрић биће предстваљен изложбом кустоскиње Музеја града Београда, Татјане Корићанац, ''Иво Андрић: писац и/или дипломата'', а Јоргос Сеферис документарним филмом националне телевизије Грчке, саопштено је из Музеја Града Београда

Посетиоцима ће се на отварању поред управнице Националне библиотеке Грчке, Антоније Арахове, амбасадора Србије Драгана Жупањевца, и ауторке изложбе, Татјане Корићанац, обратити и истакнути аутори, преводиоци и дипломте, познаваоци живота и дела Јоргоса Сефериса, Димитрис Даскалопулос и Теодорос Даскаролис.

Одломке дела ова два писца читаће познати грчки глумац Константинос Константопулос. Модератор отварања биће писац и академик, Танасис Валтиснос.

Изложба ће у Националној библиотеци Грчке у Атини бити изложена седам дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи