Позив Канцеларије за увођење у евиденцију

Владина Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима из региона позива све организације и удружења из расејања да се упишу у њену званичну евиденцију. Тиме ће се омогућити редовно информисање о пројектима који су намењени расејању и могућностима за сарадњу са матицом. Канцеларија се може контактирати и путем друштвених мрежа.

Владина Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима из региона позива све организације и удружења из расејања да се упишу у званичну евиденцију Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Упис у званичну евиденцију Канцеларије омогућиће редовно информисање о пројектима који су намењени расејању и могућностима за сарадњу са матицом.

Упис организација у званичну евиденцију врши се на основу пријаве за упис организација у евиденцију, која се може наћи на званичном сајту Канцеларије, dijaspora.gov.rs.

Уз пријаву за упис организација у званичну евиденцију подноси се:

-решење о упису у регистар организација, као доказ да је организација у дијаспори, односно организација Срба у региону регистрована у складу с прописима стране државе у којој живи дијаспора, односно у складу с прописима државе на основу којих делују организације Срба у региону;

-превод решења на српски језик на ћириличном писму обављен код надлежног органа стране државе;

-акт о избору лица овлашћеног за заступање организације.

Организације и удружења из расејања и региона које не поседују наведена документа Канцеларија позива да се пријаве за Адресар канцеларије како би редовно добијали информације. Канцеларију могу контактирати и посредством друштвених мрежа Facebook и Twitter.

Правилник о садржају и начину вођења званичне евиденције организација у дијаспори и евиденције организација Срба у региону (,,Службени гласник РС" број: 6/2010) донет је на основу прописа који су регулисани Законом о дијаспори (члан 40, став 4.).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи