Летња пракса у Републици Српској

Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са другим институцијама и организацијама реализује пројекат "Летња пракса за студенте из дијаспоре у компанијама у Републици Српској". Позив траје до 31. јануара, а намењен је студентима из Републике Српске који се школују у иностранству.

Министарство просвјете и културе Републике Српске у сарадњи са Привредном комором Републике Српске, Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа, Агенцијом Спектар и Организацијом српских студената у иностранству (ОССИ) реализује пројекат „Летња пракса за студенте из дијаспоре у компанијама у Републици Српској ".

Tим поводом објављује позив за учешће на летњој пракси за студенте из дијаспоре у компанијама у Републици Српској у периоду од 15. јула-15. августа 2013. године, намењене студентима држављанима Републике Српске коjи се тренутно школују у иностранству.

За обављање праксе могу аплицирати студенти који се тренутно налазе на основним, постдипломским студијама или на специјализацији у иностранству (земље чланице ЕУ, Северна Америка, Јужна Америка, Канада, Аустралија, Азија), те да су током студија показали значајне резултате.

Избор студента врши послодавац на основу квалификација студента. Позив је отворен до 31. јануара 2013. године.

Списак одабраних студената ће бити објављен најкасније до 20. фебруара 2013. године на интернет презентацијама организатора и партнера у пројекту.

Циљ пројекта је да се на овај начин подстакну будући стручњаци да знања која стичу на страним високошколским установама примене у привредним друштвима у Републици Српској.

Број обезбеђених студентских пракси у 2013. години је 25, а у овом пројекту учествује 21 компанија. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи