Читај ми!

DTH у наредних пет година

До 2018. године четвртина домова на глобалном нивоу имаће у свом поседу сателитску телевизију, наводи се извештају Digital TV Research-а.

У 97 земаља, број домова који користе сателитске Pay TV сервисе достићи ће 251 милион до 2018. године. То је значајан пораст у односу на 178 милиона, колико их је било на крају 2012. или 103 милиона колико их је било 2008.

Од 73 милиона пројектованих претплатника на сателитску Pay TV услугу у периоду између 2012. и 2018. године, у Индији ће бити 24,4 милиона, Бразилу 9,2 милиона, Индонезији 6,8 милиона и Русији 5,9 милиона. Међутим, са друге стране, извештај Global Satellite TV Forecast-а скреће пажњу да се број претплатника сателитске Pay TV услуге снижава у 11 земаља у периоду између 2012. и 2013. с обзиром да претплатници прелазе на коришћење других платформи.

Индија, која је већ претекла САД прошле године, у 2018. години би могла иматив 61,1 милион претплатника сателитске Pay TV услуге, а одмах за њом следе Сједињене Америчке Државе. Што се тиче трећег и четвртог места, она ће по овом предвиђању припасти Бразилу и Русији.

САД ће остати лидер по приходима оствареним на DTH тржишту, иако ће њихов укупан удео да опадне са 43,5 посто колико је износио у 2012. на 38,7 посто у 2018. Бразил је земља која очекује највећи приход од DTH платформе (3,5 милијарди америчких долара) у току овог временског распона.

Поред тога, приходи од сателитске ТВ опашће у 20 земаља између 2012. и 2018. године. Разлог томе је велика конкуренција која приморава сателитске ТВ платформе да нуде јефтиније пакете што условљава нижи просечни приход по кориснику. Штавише, нижа цена DTH пакета није занемарљива будући да има значајног утицаја у неколико земаља.

У коначном збиру, до 2018,укључујући и домаћинства која примају бесплатне сателитске програме- скоро 400 милиона домова имаће директни пријем ТВ сигнала преко сателитских тањира. То је пораст од скоро сто милиона домаћинстава у односу на извештаје са краја 2012. године. У самој Индији биће око 30 милиона нових домаћинстава која још немају могућности пријема. На глобалном нивоу гледано, четвртина домаћинстава поседоваће сателитску ТВ до 2018. године, што износи скок од 21 одсто у односу на 2012. и 14 одсто, колико је забележено у 2008.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару