Круз: Европа - јединствено тржиште

Нили Круз је са задовољством пренела предлог са седнице комисије којим је потврђена идеја да Европа буде јединствено тржиште телекомуникација без граница.

Јунска идеја Европске комисије за Дигиталну агенду да оператори добију "пасоше" и да могу да буду међународно конкурентни на тржишту реализована је средином септембра на заседању Европске комисије. Потпредседница Европске комисије за Дигиталну агенду Нили Круз изнела је предлоге којима ће када буду усвојени у Европи постојати јединствено пан-европско тржиште телекомуникација у ком ће становништво моћи да бира своје операторе, као и то какав ће интернет користити и које додатне услуге.

Главна за Европске послове при EBU Никола Франк је поздравила овај предлог. "Чињеница да Европска комисија по први пут предлаже законе који гарантују неутралност интернета веома је битан камен темељац. Одржавањем интернета што је више могуће слободним пружамо грађанима могућност да изаберу услуге од многих понуђених. Отворен интернет је од пресудног значаја за очување медијске слободе" рекла је Никола Франк.

Франкова је додала да ће ови предлози када буду усвојени бити предмет многих интерпретација па се нада да ће Европска унија подржати јединствено тржиште и заштитити га као неминовност а не као неку норму или изузетак од закона.

Предлог о постављању мера за Европско јединствено тржиште телекомуникација је представила потпредседница Европске комисије за Дигиталну агенду Нили Круз. Разлог за изношење правног предлога је заостајање Европе у процесу дигитализације у светској трци.

"Желим да заштитим све кориснике отвореног интернета. Данас, милиони Европљана не могу да користе сервисе мрежа као што је Скајп јер су блокирани за њихове земље, или је приступ интернету деградиран. Мој предлог ће прекинути ту дискриминаторску праксу. Сви ти "специјализовани сервиси" као што је IPTV, e-Health или чак cloud computing моћи ће да послују у Европи једино ако не угрожавају основна права корисника" објаснила је свој Правни предлог Нили Круз у свом блогу на сајту Европске комисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару