Читај ми!

Би-Би-Сијева шема помоћи

Према најавама, коначни прелазак на дигитално емитовање у Уједињеном Краљевству заказан је за 10. октобар ове године, када ће бити искључени последњи аналогни предајници у Северној Ирској. Током свеобухватне кампање од почетка искључивања аналогних предајника, Би-Би-Си је у сарадњи са Digital UK обавештавао грађане како да се припреме за гашење аналогног сигнала.

Шема помоћи (Help Scheme) коју спроводи Би-Би-Си има за циљ да пружи помоћ социјално угроженим слојевима друштва, особама са инвалидитетом, особама старијим од 75 година, особама које су у домовима за стара лица дуже од шест месеци, као и слепим и слабовидим особама. За све ове категорије становништва помоћ је бесплатна, док је за све остале цена ове услуге која обухвата једноставну опрему за руковање, подешавање опреме од стране обучених лица и 12 месеци помоћи путем позивног центра, 40 фунти.

Становницима Уједињеног Краљевства омогућено је да путем сајта Digital UK провере у ком региону се тренутно искључује аналогни сигнал, а уколико нису сигурни ком региону припадају, информације могу добити и уношењем поштанског кода. Пракса је да сви становници добијају прегршт обавештења пре него што дође до гашења аналогног сигнала у њиховом региону, а уколико имају право на шему помоћи, добиће детаљне информације о томе како и шта да раде у месецима који следе пре искључивања аналогног сигнала.

Особе које имају право на Би-Би-Сијеву шему помоћи не морају ништа да раде док не добију свој пакет информација. Да би проверили да ли имају право на ову врсту помоћи за себе или за некога кога познају, то могу урадити на сајту Help Scheme. Би-Би-Си такође тражи и повратну информацију од свих особа које су добиле писмо које се односи на шему помоћи без обзира на то да ли им је потребна помоћ или не како би знали да ли су спремни за прелазак на дигитално емитовање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару