Читај ми!

Нова EBU препорука

Европска радиодифузна унија (EBU) објавила је нову препоруку о управљању спектром, што представља важну прекретницу у припреми за наредну Светску конференцију o радио-комуникацијама (WRC-15). Препорука потврђује значај земаљског емитовања у земљама чланицама EBU, са нагласком да постоје велике разлике између сваке од њих. Такве разлике треба узети у обзир када се планира начин на који ће се UHF опсег користи у будућности.

EBU такође наглашава значај обезбеђивања да UHF опсег укључујући и опсег 700MHz треба чувати за пружање услуга емитовања (линеарних и нелинеарних). Ово је посебно важно јер EBU и њене чланице раде на томе да омогућe тесну интеграцију између линеарних и нелинеарних услуга које се достављају на мобилне уређаје, рачунаре, таблет рачунаре и хибридне телевизоре.

"Земаљски спектар је важан природни ресурс и његова употреба треба да буде оптимизована за добробит грађана. Емитовање је врло ефикасан начин за пружање медијских услуга јавности. Чланице EBU у многим европским земљама ослањају се на земаљски спектaр како би се осигурало да својим гледаоци пруже могућност гледања њихових сервиса. EBU препознаје потребу да се осигура да мобилни услуге могу да помогну код увођење широкопојасног приступа за све, као и да EBU ради са разним индустријским учесницима и регулаторним телима како би се обезбедило да се то уради без „уништавања" дистрибутивних канале за јавне медијске услуге. ", рекао је Ливен Вермеле директор технологије и развоја у EBU.

Следећа Светска конференцију o радио-комуникацијама (WRC-15)одржаће се у Женеви 2015. године. У прелазном периоду бројне консултације и студије се предузимају како на глобалном тако и на регионалном нивоу. EBU и њене чланице активно доприносе тим активностима, посебно кроз ITU (Међународну унију за телекомуникације) и CEPT (европску организацију за пошту и телекомуникације).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару