Читај ми!

Таблет мења навике гледања ТВ

Постојала су велика предвиђања када је реч о гледању ТВ на таблету, али сада се појављују и велики докази: више од половине потрошача у Уједињеном Краљевству гледало је ТВ и филмове на мобилним уређајима као што су смарт телефони или таблети, наводи се у истраживању QuickPlay Media.

Истраживање које су направили специјалисти за видео сервис менаџмент предвођени Red Shift Researchom, установило је да 76% лица од 18 до 44 године старости више гледају ТВ преко таквих уређаја него што је то био случај пре само годину дана, и да се 44% мобилних ТВ гледалаца такође радије тим путем информишу о спортским догађајима, вестима и емисијама као што је X Faktor него током емитовања уживо. То се пореди са 28% који су радије користили мобилне уређаје да гледају програм уживо.

ТВ епизоде су најчешћи тип саџаја који се гледа. Око 60% учесника у анкети кажу да користе мобилне уређаје да би гледали ТВ епизоде програма као што је X Faktor или Glee. Затим следе спортски догађаји и вести. Већина гледалаца је рекла да гледа мобилини ТВ код куће, док 39% гледа телевизију док путује. Истраживање је такође установило да што више потрошача гледа мобилни ТВ, то је више захтева за бољим квалитетом и ширим обимом услуга, док више од 75% учесника у анкети кажу да би волели да њихов сервис провајдер више инвестира у мобилне ТВ сервисе.

Постоји јасна разлика између корисника таблета и власника смарт телефона када је реч о гледању телевизије. Корисници таблет уређаја гледају мобилну телевизију у много дужем периоду него они који користе смарт телефоне. Више од једне петине корисника таблета изјавило је да су потрошили више од једног сата гледајући ТВ програм или филм без прекида.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару