Читај ми!

Раст прихода од онлајн ТВ

Предвиђено је велико повећање глобалног онлајн ТВ и видео тржишта где би приходи могли да се повећају са 3,48 милијарди долара, колико је забележено 2010. године, на 21,52 милијарде долара, колико се очекује да ће бити до 2016. године, каже се у истраживању Digital TV Research.

У извештају који се бави предвиђањима за онлајн ТВ и видео, аналитичар сматра да ће раст бити потпомогнут и тиме што све више домаћинстава гледа ТВ и видео онлајн. До 2016. године, 415 милиона домова у 40 земаља гледаће онлајн телевизију и видео, што је 177 милиона домаћинстава више него у 2010. години. У извештају се додаје да је оглашавање на онлајн ТВ-у и видеу био кључни чинилац у ОТТ Телевизији и Видео сектору, где су забележени приходи од 2,18 милијарди долара у 2010. години. Велики раст трошкова који се односи на оглашавање наставиће се како би достигао 9,98 милијарди у 2016. години.

„ОТТ телевизија и Видео сектор налазе се на почетку великог узлета јер се кључни играчи шире на међународном плану, компаније се консолидују (Хулу би требало да буде продат једном од постојећих великих играча), а нова партнерства се објављују свакодневно.", рекао је Сајмон Мареј, аутор извештаја.

Истраживање сугерише да ће Сједињене Америчке Државе остати доминантан простор за остваривање онлајн ТВ и видео прихода, али примат САД-а биће кратког рока јер ће њихов удео у укупним приходима опасти са 54% у 2010. на 36% у 2016. години, што ће износити 7,7 милијарди долара. Насупрот томе, аналитичари кажу да ће приходи од онлајн ТВ и видеа у Кини порасти са 50 милиона долара у 2010. на 1,38 милијарди у 2016 години . Међутим, упркос расту ОТТ-а, извештај предвиђа да ће удео који оглашавање има у укупним ОТТ приходима опасти са 63% у 2010. на 46% у 2016. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару