Читај ми!

ТВ на таблет рачунарима у Француској

Француски лидер у дистрибуцији сигнала кабловским системима, "Нетгем" (Netgem), покренуо је нову апликацију на својим мрежама, ‘N Cloud'. Оператори могу са овим софтвером да изађу у сусрет корисницима и да им пруже посебне услуге, као што су приступи комплетним материјалима одређених емисија или сервис видео на захтев (VOD - Video-on-Demand).

Порука произвођача софтвера је једноставна, употребом таблет рачунара корисник може да прати ТВ или да наручује било који садржај програма, а да га користи у било ком делу свог дома.

Просечни број уређаја који користе сигнал са кабловског система у домовима широм Француске је близу шест, а то су: телевизори, телевизори равних екрана, рачунари, "смарт" телефони, таблети. Рачунајући цене за све ове уређаје, Нетгем је нашао ефикасније а економичније решење, адаптирање свих сервиса једним софтвером за таблет рачунаре, чиме сматрају да пребацују тежиште са скупих нових телевизора на јефтиније а преносиве таблет рачунаре.

Употребом ‘N Cloud' софтвера, обезбеђена су квалитетна више-екранска решења. Употреба дигиталног пријемника (Set-top box) замењена је софтвером који ради као мултимедијални сервер видео материјала који су 24 часа доступни, јер се чувају на интерној меморији, а пружа пуну контролу и приступ видео садржајима.

Кристофер Олнет, један од шефова Нетгема образложио је за интернет портал "Digital ТV News" да је ‘N Cloud' хибридни систем којим корисници немају потребу да траже материјале на интернету, већ могу да гледају са свог уређаја и понављају колико год им је воља. "Предност софтвера је у томе што корисник има пуну контролу над садржајима који желе да сачувају" додао је Олнет.

Поред употребе софтвера за VOD, корисници који имају iPad, могу да приме све ТВ канале са кабловског система. Док раде испред куће или док се одмарају у кући, могу да на свом преносивом уређају прате било који програм који је у понуди на мрежи.

"Убеђени смо у светлу будућност ‘N Cloud' софтвера, а употреба на платформи за Еплове таблете то доказује, на таквом уређају корисници буквално прелећу са стране на страну мењајући канале великом брзином", појаснио је Олнет.

Оператори у Француској виде прилику да фаза после умрежавања телевизија буде умрежавање домова. Прва кабловска телевизија која је пустила у свом систему софтвер ‘N Cloud', Нетгемов партнер, "Monaco télécom", инсталирала је софтвер брзом заменом већ постојећег софтвера, тако да није било потребе за куповином било којег новог уређаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару