Читај ми!

Меџик бокс

Кинески бренд Хаиер, тренутно мало познат у свету, спреман је да се у блиској будућности храбро ухвати у коштац са светском тржишном конкуренцијом где рачуна да ће за кратко време постати веома присутан кроз своје производе и у домаћинствима широм света.

Дакле, Хаиер је у оквиру свог најновијег асортимана производа представио 46-инчни телевизор. А оно што овај уређај издваја као посебну категорију јесте чињеница да овај апарат може бити потпуно прозиран кад није у употреби. Ако се овом дода и податак да овај телевизор нуди и функције вишеструког додира (multitouch), онда можемо помислити да пред собом имамо неку верзију чаробне кугле или боље речено коцке.

Сам уређај је само један од производа који је представљен на IFA сајму у форми концепта, а који ће се, како тврде у компанији Хаиер, у продаји наћи у наредних неколико година. Овај занимљиви прототип телевизора назван Gaze TV развијен је у сарадњи са шведском компанијом Tobii. Најважнији део ове технологије јесте сензор који се налази између гледаоца и телевизора и који прати покрете очију омогућавајући на тај начин навигацију, селектовање и управљање опцијама овог телевизора.

У компанији Хаиер тврде да је систем сличан ономе који се користи на Мајкрософтовој Xbox Kinect конзоли за видео игре где гледалац може да се креће кроз текстуалну информацију или одређени мени жељеном брзином, и све то гледајући омиљени програм.

Кинеска компанија се придружила брендовима као што су ЕЛ-Џи (LG) и Панасоник (Panasonic) лансирањем телевизора који поседује прилагодљиву 3D технологију и која има опцију паралелног емитовања различитих програма на истом екрану, тзв. 3D Multi-View технологија. Реч је о технологији која раздваја две слике иницијално интегрисане у циљу добијања једне 3D слике и које се одмах затим додатно синхронизују уз помоћ два посебна пара наочара, што омогућава да два гледаоца могу истовремено видети другачију слику. Хаиер је такође представио 3D телевизор за који нису потребне наочаре на којем је слика видљива из чак 28 различитих углова. Ово решава недостатак где већина 3D телевизора за који нису потребне наочаре захтева од гледалаца да гледају телевизор из одређеног угла и углавном је оптимизован за једну особу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару