Читај ми!

Универзално решење

Комерцијална употреба MPEG-DASH (динамичког адаптивног стриминга преко интернета) донеће многе повољности крајњим корисницима интернета. Ово се поготово односи на питање унапређења квалитета видеа на превише оптерећеним или спорим интернет везама. Белгијски јавни сервис VRT пласира овај стандард, што је корак напред ка будућој примени MPEG-DASH и у осталим земљама.

Овај стандард који подржава Европска радиодифузна унија (EBU) тренутно се користи за преносе уживо са Олимпијских игара преко MPEG-DASH стриминга, са DRM заштитом садржаја, у циљу демонстрације предности овог уједињеног стандарда за адаптивни стриминг.

Сам концепт покренуо је EBU, који снажно подржава развој MPEG DASH стандарда и сматра да ће његово увођење бити од помоћи емитерима да испоручују садржаје на више уређаја у оквиру различитих платформи.

"EBU тежи отвореним, ефикасним и интероперабилним радиодифузним услугама и верујемо да је MPEG-DASH управо средство за остварење ових циљева. На дневној бази, наши чланови суочавају се са изазовом дистрибуирања велике количине аудио и видео садржаја публици која користи мноштво уређаја и технологије. MPEG-DASH је свеобухватно решење за њих", рекао је Ливен Вермеле, директор у EBU за технологију и иновације.

Демонстрација овог стандарда обављена је коришћењем MPEG-DASH ISO Base формата медијске датотеке Live Profile, испоруком видео садржаја уживо кроз Белгакомову мрежу на различите категорије уређаја укључујући таблете, смарт телефоне и рачунаре који раде на iOS и андроид оперативним системима. Иначе, ово јавно тестирање засновано је на раној верзији DASH-264 интероперабилних смерница, посебно оних које је развила DASH, промотивна група за интероперабилно размештање MPEG-DASH стандарда.

DASH-264 обезбеђује општи оквир интероперабилности који је усклађен са HbbTV 1.5 спецификацијом и другим препорукама. HbbTV 1.5 ће увелико користити европски емитери за интерактивне услуге на повезаним телевизорима.

Тестирање MPEG DASH стандарда се обавља, како смо већ рекли, за време трајања Олимпијских игара у Лондону на VRT Sporza сајту. Нажалост, због ограничења ауторских права, овај садржај неће бити доступан ван белгијске територије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару