Читај ми!

Британци неће смарт телевизоре

Може се сасвим поштено рећи да смарт телевизори нису баш популарни у Великој Британији. Недавна анкета истраживачке куће YouGov показује да је мало вероватно да ће се то убрзо изменити, преноси Digital Choices.

Смарт телевизори повезују се на интернет и подразумевају могућност додатних услуга као што су филмови и телевизијске емисије на захтев, као и игрице и друго. Према истраживању ове компаније, више од половине потрошача у Великој Британији кажу да дефинитвно немају у плану да купе овај тип телевизора током следећих 12 месеци. Четвртина њих се премишља и нису сигурни да ли ће инвестирати у овакав телевизор, а 7% признаје да ни не зна шта је то заправо смарт ТВ. Само 4% Британаца признаје да разматра куповину смарт телевизора током следеће године, што би могло бити повод за забринутост код произвођача телевизора.

Ова студија такође је показала да Велика Британије заостаје за другим деловима Европе када је реч о постојећим смарт телевизорима и њиховом коришћењу. Сваки десети становник Велике Британије данас поседује телевизор повезан на интернет, док у Француској 18% становништва има ту технологију у својим домовима. Када се ради о присутности повезаних телевизора у домаћинствима, Данска (15%), Шведска (13%), Финска (12%) и Немачка (11%) такође су испред Велике Британије.

YouGov су указали на конзоле за видео игрице као на важну препреку ширењу смарт телевизора у Великој Британији. Око 15% британских домова има Xbox 360, а 13% поседује Play Station 3, а ти уређаји већ нуде филмове на захтев и омогућују власницима и да траже телевизијске емисије које су пропустили, као што су сервиси BBC iPlayer и 4OD (које ће се изгледа ускоро, за месец или два, моћи добити и преко Xboxa).

Изгледа да ће цена бити од кључне важности када се ради о томе да ли ће се гледаоци заинтересовати за смарт телевизоре. Од оних који немају планове или нису сигурни да ли да купе овакав ТВ, више од четвртине је рекло да кад би могли да га купе на рате, лакше би се одлучили на такав корак. Такође изгледа да људи чекају да више садржаја почне да се нуди овим путем - више од трећине испитаника рекло је да би преломили када би више телевизијских садржаја које воле да гледају било доступно преко интернета. Сада су произвођачи на потезу јер морају да укажу потрошачима у Великој Британији на то какве им користи може омогућити смарт телевизор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару