Читај ми!

Eпл ТВ у три величине

Цитирајући анонимни извор у јапанској главној компанији која производи телевизоре, аустралијски сајт Smarthousе извештава да ће купци телевизора Епл моћи да бирају три величине екрана, и то у распону од 22 до 55 инча. Поред тога, извор наводи да ће се телевизор испоручивати са Apple A6 процесором за који се очекује да ће бити у iPad 3, преноси CNET.

Ако бацимо поглед на софтверску димензију овог телевизора, Smarthousе извор нас уверава да је Епл изградио потпуно нови софтвер који ће омогућити „позивање програма" уз помоћ Сири виртуелног асистента ове компаније. Међутим, податак да Епл креће у производњу телевизора није нека посебна новост. Још 2009, на пример, аналитичар Џин Манстер је рекао да верује да ће технолошки гигант произвести свој први телевизор крајем 2011. Ипак, то се није десило и Манстер је мало ревидрао рок по коме се лансирање новог модела телевизора на тржиште одлаже за крај 2012. године.

Међутим, господин Манстер иде и корак даље. Он спекулише и о потенцијалној мултифункционалности новог апарата . На прошлонедељној конференцији Бритиш инсајдера, овај аналитичар је дао предвиђање да Епл чврсто верује да потрошачи желе телевизор све у једном и који при том није везан за екстерни бокс. Такође антиципира да ће Епл продавати своје телевизоре по двоструко нижој цени од сличних телевизора других произвођача. Он се такође слаже у очекивању са извором Smarthousa да ће телевизори имати Сири подршку и неколико величина екрана.

Да би парадокс био већи, Епл заправо никад и није пласирао информацију да ће уоште произвести телевизор. Ипак, очекивање није без основа од када је ове јесени изашла званична биографија Стива Џобса у којој читамо да је кооснивач Епла имао у својој визији и излазак на тржиште са првом серијом телевизора. Све се чини да је остао још само мали корак између ове визије и њене реализације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару