Читај ми!

Хармонизација дигитализације у региону

У организацији Агенције за електронске медије и Агенције за електронске комуникације и поштанску делатност, у Будви је 27. и 28. септембра одржан први технички састанак и састанак Извршног одбора Пројекта SEE Digi.TV.

Циљ пројекта је хармонизација правног, економског и техничког аспекта дигитализације као и оквира који треба да обезбеди квалитетно информисање потрошача и заштиту њихових интереса у овом процесу. Црногорски регулаторни органи пуноправни су партнери у оквиру регионалног пројекта SEE Digi.TV, који се реализује под окриљем Транснационалног програма сарадње држава југоисточне Европе за период 2007 - 2013 (SEE Transnational Cooperation Programme 2007 - 2013), а финансира се уз подршку ЕУ структуралних фондова ERDF, IPA и ENPI.

У току дводневног састанка, представници регулаторних тела за медије и електронске комуникације из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Албаније, Словеније, Аустрије, Италије и Мађарске И њихових партнерских организација, посебну пажњу посветили су кључним пројектним сегментима у оквиру којих ће бити анализирано постојеће стање и формулисане препоруке за унапређење правног, техничког и економског оквира од значаја за успешно спровођење процеса дигитализације ТВ емитовања. Разговарано је и о питањима и решењима која би требало да омогуће благовремено и квалитетно информисање и упознавање гледалаца и потрошача са свим релеватним аспектима овог процеса.

Госпођа Тања Кершеван Смоквина из Агенције за електронске комуникације и поштанску делатност Републике Словеније, изразила је задовољство постигнутом динамиком. „Јако сам задовољна конструктивношћу свих партнера. Посебно ми је драго да су партнерима из Црне Горе, Македоније и Албаније већ одобрена средства из IPA фондова и надам се да ће се, у најскорије вријеме, исто десити и са партнерима из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. То је од великог значаја за успех и постизање циљева пројекта" - казала је госпођа Кершеван Смоквина, председница Извршног одбора Пројекта SEE Digi.TV.

До следећег састанка, планираног за новембар, партнери ће припремити прве верзије докумената који ће бити основа за даљи рад и организовање стручних и јавних расправа како на националном тако и регионалном плану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару