Читај ми!

Истрага о избору ЕуроТела

За посао дигитализације радиодифузије у Црној Гори, по најсавременијој DVB-T2 технологији, конкурисало је 13 компанија, укључујући све најбоље светске компаније у тој бранши. Изабран је мало познати милански ЕуроТел, иако је са ценом од 1.420.000 евра био један од најскупљих.

Након што су се појавиле сумње у регуларност избора италијанског Еуротела за дигитализацију радиодифузије у Црној Гори, у Делегацији ЕУ покренута је интерна истрага, преноси Антена М.

Словеначки IMP упутио је жалбу европском омбундсману, а то ће учинити још неке компаније које су учествовале на тендеру. Црногорска страна још није видела уговор, иако је он потписан још 23. маја. Никола Бертолини каже да чека гаранцију Радиодифузног центар Црне Горе (РДЦ ЦГ) да пројекат може бити спроведен, а извршни директор РДЦ ЦГ Жељко Николић тврди да те обавезе нема и да чекају почетак посла.

Делегација Европске уније у Подгорици интерно истражује регуларност поступка избора миланске компаније ЕуроТел за посао диитализације радиодифузије у Црној Гори. Руководилац пројекта Никола Бертолини није желео да потврди да је провера законитости у току.

У законит избор ЕуроТела, практично, не верује ниједна компанија која је учествовала на тендеру. Друга словеначка фирма, IMP TEN Telekom, већ се жалила европском омбудсману. Иако је била једна од четири компаније са којом је Комисија директно преговарала, IMP још није добио званично обавештење да је ЕуроТел добио посао. " Немам тачних информација, бар немам официјелних од ЕК у Црној Гори. Једино званично што ја имам од ЕК јесте одлука да нисмо одабрани", изјавио је Ернест Саилнахт, менаџер продаје IMP-a."

Још невероватније звучи да ни црногорска страна још није видела уговор са Италијанима, иако је потписан још 23. маја. Бертолини је изјавио су потребне гаранције како би пројекат могао бити правилно спроведен. Чим се то буде десило, биће достављена копија уговора РДЦ ЦГ, међутим, извршни директор РДЦ Жељко Николић се не слаже са Бертолинијем.

"Ми нисмо у обавези да достављамо никакве гаранције јер је овде пројекат потписан и што се нас тиче, пројекат је почео. Обавестили смо извођача и успоставили контакт са њим. Наша обавеза је да чекамо извођача и да даље склапамо рокове кад ћемо почети посао.", изјавио је Жељко Николић.

Никола Бертолини тврди да уговор није јаван, а да се његове основе и тендерска документација могу наћи на сајту ЕУ. Бертолини је изјавио и да ће део новца бити исплаћен ЕуроТелу кад почне реализација уговора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару