Читај ми!

Опрема Еуротела под лупом

Црногорска страна још није одлучила да ли ће се помирити са одлуком делегације ЕУ да посао дигитализације радио дифузије повери италијанској компанији Еуротел – сазнаје Antena M. Ако и прихвате уговор, извор Antene M тврди да у Министарству за информационо друштво и РДЦ имају намеру да оформе тим врхунских стручњака, који ће пажљиво анализирати сваки комад опреме који испоручи италијанска компанија.

Суперконтрола је најелегантнији начин да се избегне постављање уређаја који не задовољавају високе стандарде DVB-T2 технологије, а, истовремено, избегне конфликт са представницима ЕУ, због кога би могло да пропадне 1.600.000 евра из ИПА фонда, намењених за тај посао.

 

Црногорска страна, досад, практично није имала увид у садржај уговора са Еуротелом. Састанак, одржан пре седам дана у Подгорици, Никола Бертолини потрошио је на трагање за извором информација које отварају дубоке сумње у регуларност процедуре избора најбољег понуђача.

Према сазнањима Antene M, од 13 компанија, које су се јавиле на тендер за дигитализацију, трочлана Комисија, у којој су била два представника делегације ЕУ и само један у име Црне Горе, одабрала је за директне преговоре пет компанија: две италијанске - Screen Service и EuroTel, две словеначке - IMP и ELTI и AVC - Harris (европска експозитура водеће америчке фирме у тој области).

Занимљиво, друга италијанска компанија одмах је одустала, а посао је, по цени преко 1.420.000 евра, добио милански EuroTel, упркос противљењу представника Владе у Комисији, упозорења РДЦ ЦГ и упркос мишљењу експерта кога је делегација ЕУ ангажовала да припреми тендер за дигитализацију - Михајла Дренковског.

Подсетимо, за дигитализацију црногорске радио дифузије Брисел је, из ИПА фонда 2009. издвојио око 1,6 милиона евра, а Влада ЦГ треба да уплати близу 1,1 милион евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару