Читај ми!

МРТ и даље аналогно

Дигитално емитовање земаљских програма у Македонији почело је 1. јуна. По искључивању аналогног сигнала, кол-центар Агенције за електронске комуникације Македоније (АЕК) и даље је примао позиве грађана који нису били у могућности да примају дигитални телевизијски сигнал, преноси портал TeVe.

Како је изјавила портпарол АЕК-а Камелија Врангаловска, највећи број позива грађана био је техничке природе.

"Наша служба детаљно им је објаснила како да подесе телевизор, сет-топ-бокс, као и где могу да купе сет-топ-бокс. Исто тако, грађани реагују на пријем дигиталног сигнала. Од оператера АЕК-а грађани добијају информације о покривености дигиталним сигналом на локацијама где се корисник налази и локацијама предајника који покрива ту зону са дигиталним сигналом", изјавила је између осталог Врангаловска. Истовремено грађани добијају савете о начину пријема дигиталног сигнала.

Мобилни тимови АЕК-а стално су присутни на терену, контролишу ситуацију у вези са искључивањем аналогног сигнала и покривености дигиталним сигналом и одговарају на сва питања грађана.

У Македонији још само јавни медијски сервис ове земље аналогно емитује своје програме. Програми МРТ 1 и МРТ 2 и даље могу да се гледају аналогно на старијим моделима телевизора и без дигиталног земаљског пријемника. Ова два канала Македонске телевизије емитоваће се аналогно још три месеца, а можда и више. Комерцијалне телевизијске станице у овој земљи су жестоко реаговале на најаву да ће МТВ још три месеца емитовати аналогно.

Оне тврде да је то идеално за ширење владине пропаганде за хиљаде породица које или немају новца за куповину сет-топ-боксова, новог телевизора или немају новца да се претплате преко неког од ТВ оператера или то уопште не желе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару