Читај ми!

New Europe Market

Окупљање стручњака на пољу медија под називом New Europe Market (NEM) одржава се у Дубровнику од 8. до 11. маја. Овом скупу присуствује преко 200 водећих компанија из области телевизије, продукције, маркетиншких агенција, IPTV-а, кабловске дистрибуције, као и 500 медијских стручњака из целог света, који током три дана воде дебате и размењују искуства о најновијим трендовима у медијима.

У глобалном смислу регион југоисточне Европе тренутно важи за једно од најпривлачнијих светских телекомуникационих тржишта. Неизбежно модернизовање броудбенд инфраструктуре отвара нове могућности за развој. Ово омогућава великим светским компанијама које су власници телевизијскога садржаја и онима које дистрибуирају канале да се још боље утврде на регионалном тржишту.

У земљама региона спроводи се дигитализација ТВ сигнала, покрећу се нове телевизије и све је већи број локализованих канала у понуди кабловских и IPTV оператера. Ово за последицу има повећање броја кабловских и IPTV корисника, што су препознале и компаније, односно власници канала који су покренули продају огласа одвојено у свакој земљи региона. У таквом окружењу могућност окупљања свих телевизијских, медијских, телекомуникационих и технолошких професионалаца, као и маркетиншких и PR стручњака, од велике је важности.

Главне теме овогодишњег скупа су продаја огласног простора, односи са јавношћу (PR), маркетинг у медијима, као и дистрибуција канала.

„Ово је први овакав скуп медијских људи у Хрватској, који се не базира искључиво на региону који данас називамо Адриом, него се заправо окупљају људи из читавог света", казала је директорка NEM-а Сања Божић Љубичић.

New Europe Market (NEM) омогућава медијским компанијама из региона и света да представе своје производе, услуге и брендове, а такође им пружа прилику за склапање нових познанстава и покретање нових послова.

Организатор NEM-а, компанија Mediavision, верује да ће се овогодишњим, првим NEM-ом поставити одлични темељи како би овај догађај постао традиционална годишња конференција која ће доказати да је регион југоисточне Европе важна пословна дестинација на медијском тржишту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару