Читај ми!

Дигитализација на чекању

Истекао је и четврти рок за достављање опреме за дигитализацију црногорских медија. Од италијанског Еуротела још нема информација да ли ће уговор бити продужен и када, али у Министарству за информационо друштво и телекомуникације претпостављају да ће Делегација Европске уније у Црној Гори коначну одлуку донети након што добију извештај независног експерта о стању опреме коју је миланска компанија наменила Црној Гори, преноси Антена М.

Италијански Еуротел, задужен за дигитализацију црногорских медија, пробио је још један рок за достављање потребне опреме, и то четврти. Према сазнањима радија Антена М, рок је истекао 22. новембра, а од Еуротела још ни трага ни гласа. Радиодифузни центар Црне Горе (РДЦЦГ) и Министарство за информационо друштво и телекомуникације још немају информације који ће бити даљи кораци Европске комисије, као ни о томе шта ће учинити миланска компанија.

Прошле недеље Делегација Европске уније у Црној Гори одабрала је независног експерта који треба да утврди да ли опрема у Италији има карактеристике прописане уговором. Да ли ће уговор наредних дана бити продужен или ће се чекати извештај експерта, још се не зна.

Иначе, пројекат замене аналогног система најновијом DVB-T2 технологијом дистрибуције радиодифузног сигнала у марту 2011. припао је миланском Еуротелу, иако је доставио једну од најскупљих понуда. У РДЦЦГ су били против избора Еуротела за тај посао јер нису имали поверења у потенцијал те компаније да испуни тражени квалитет. Како се сада чини, и оправдано.

Опрема је требало да буде испоручена до децембра прошле године, али је уговор од тада продужаван три пута. Не би зачудило ни да се тај низ пробијања рокова настави, јер је последњим изменама Закона о дигиталној радио-дифузији предвиђено померање рока за дигитализацију црногорских медија за три године, односно до јуна 2015.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару