Читај ми!

Поново продужен уговор

Делегација Европске уније у Црној Гори информисала је Министарство за информационо друштво и телекомуникације о продужетку уговора за достављање опреме за дигиталну земаљску телевизију за 90 дана, преноси Антена М.

У саопштењу Делегације Европске уније које преноси Антена М, наводи се да Европска унија подржава напоре Владе Црне Горе да уведе технологију дигиталног емитовања ТВ сигнала. Делегација Европске уније у Црној Гори уговорила је у априлу 2011. године потребну опрему за овај циљ у вредности од 1,6 милиона евра, у оквиру предприступног инвестиционог програма.

Уговор, који су експерти првобитно саставили само за DVB-T стандард, измењен је у децембру 2011. године следећи одлуку Владе из марта 2011. године да се до 2013. године широм земље уведе најразвијенији DVB-T2 стандард. Ова прва модификација Уговора обухватила је Владину одлуку која се тиче опреме за емитовање по последњим стандардима.

Делегација Европске уније је позвала Радиодифузни центар (РДЦ), будућег корисника ове опреме, да дâ свој технички савет о квалитету понуђене опреме. Добављач ЕуроТел из Италије који је 2011. године добио тендер, почетком 2012. године припремио је сву опрему за фабричко тестирање пре испоруке Црној Гори.

У јануару, марту и јулу 2012. године, Радиодифузни центар је извршио три тестирања и није одобрио опрему јер она није била у складу са њиховим жељама и мишљењем. Ово неслагање Радиодифузног центра проузроковало је кашњења у извршавању Уговора. Стога је Делегација продужила уговор за два месеца, тј. до 22. августа 2012. године, наводи се у саопштењу.

Делегација Европске уније у Црној Гори затражила је састанак са Министарством за информационо друштво и телекомуникације како би разговарали о степену реализације пројекта на коме је информисала министарство о продужетку уговора за 90 дана. Четврти фабрички тест за пријем опреме одржаће се током прве недеље септембра 2012. године. Европска унија ће проценити резултате фабричких тестова за пријем опреме и одлучити да ли опрема одговара уговореним обавезама. У случају да одговара, уследила би испорука опреме Црној Гори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару