Доказали смо да имамо слуха за нашу децу - још један успешан Телетон РТС-а

Током деветог Телетона РТС-а, који је одржан 24. маја, од почетка директног ТВ преноса до поноћи остварено је 9.955 позива хуманитарног телефонског броја и послато 47.788 СМС порука! Поново смо доказали хуманост на делу и спремност да несебично удружимо снаге са циљем да помогнемо унапређење здравља наше деце.

Радио-телевизија Србије је заједно са Блиц фондацијом и уз подршку Министарства здравља Републике Србије, у уторак 24. маја организовала хуманитарни контакт шоу програм Телетон, уз директан ТВ пренос на Првом и Сателитском програму и преко интернета, путем сајта РТС-а.

Циљ деветог Телетона РТС-а била је подршка акцији "Срце за децу" Блиц фондације, за опремање породилишта у Србији апаратима за дијагностику слуха новорођенчади.

Компаније Телеком, Ер Србија, Скијалишта Србије, Теленор и Mozzart већ су помогле акцију "Срце за децу" а током емисије Телетон РТС- а у уторак увече, донације су уручили и представници "SMATSA" (40.000 евра), компанија ДИС (милион динара) и "Delamonde"(милион динара).

У два ТВ студија - готово петсто учесника деветог Телетона РТС-а

По традицији, и овом Телетону РТС- а одазвао се велики број угледних личности Србије спремних да лично подрже и учествују у још једној хуманитарној иницјативи од националног значаја. Са грађанима Србије из РТС- овог Студија 8 у Кошутњаку је путем телефона разговарало више од 120 еминентних јавних личности наше земље.

Током два и по сата ТВ програма, одговарали су на телефонске позиве гледалаца а сваки позив и СМС порука представљали су директну донацију акцији. Укупна цена сваког позива је била 100 динара, колико је износио и сваки минут телефонског разговора са гостима емисије Телетон. Укупна цена СМС порука је такође 100 динара.

Између осталих, гледаоци деветог Телетона РТС- а разговарали су са: Здравком Шотром, Мињом Суботом, Даницом Максимовић, Вањом Грбићем, Светланом Цецом Ражнатовић, Горданом Кичићем, Иваном Ивановићем, Емиром Бекрићем, Дејаном Станковићем, Мајом Оџаклијевском, Душаном Борковићем, Мимом Караџићем, Нелетом Карајлићем, Лазарем Ристовским, Гоцом Тржан, Богданом Обрадовићем, Тамаром Драгичевић, Јеленом Јовичић, Бисером Велетанлић, Милорадом Мандићем Мандом, Сергејем Ћетковићем, Љубишом Самарџићем, Леном Ковачевић, Арноом Гујоном, Јованом Јоксимовић, Зораном Калезићем, Милорадом Милинковићем, омиљеним ТВ лицима Јавног медијског сервиса Србије, представницима Блиц фондације као и са многим другим реномираним личностима из политичког и јавног живота Србије.

У музичком делу програма, који је реализован из РТС-овог Студија 9, уз афирмисане вокалне солисте учествовало је и око триста чланова ансамбала, оркестара и хорова Музичке продукције РТС- а. Најпопуларније композиције свих жанрова, изводили су у новим аранжманима: Ивана Петерс, Леонтина Вукомановић, Мари Мари, Снежана Ђуришић, Ана Бекута, Мерима Његомир, Предраг Живковић Тозовац, Александар Илић, Радиша Урошевић, Бане Мојићевић, Сања Вучић ЗАА и многи други.

Током емисије су емитовани и ТВ прилози - исповести родитеља чијој деци нису на време дијагностиковане сметње са слухом.

ТВ домаћини Телетона РТС-а били су: Душица Спасић, Рада Ђурић, Драгана Косјерина, Марија Вељковић Миловановић, Владимир Јелић, Дејан Пантелић, Жика Николић, Милош Кривокапић и Бранко Веселиновић.

"Што се будемо боље чули, боље ћемо се и разумети"  поручио је гледаоцима Телетона РТС- а, Звонимир Ђукић фронтмен групе "Ван Гог" и један од индивидуалних донатора акције "Срце за децу".

Радио- телевизија Србије и "Блиц фондација" захваљују свима који су подржали акцију.

Још један Телетон РТС-а успешно је реализован!

Како се одвијао девети Телетон, "из минута у минут", можете прочитати овде 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво