РТС медијски партнер кампање Национални дан давања

Успех кампање која је вођена под слоганом Школа добрих људи прослављен је доделом захвалница донаторима. Симболично, свечана додела захвалница је организована у Коларчевој задужбини, здању које је пример доброчинства и светле филантропске традиције српског друштва.

Ове године, Национални дан давања је усмерен ка инвестирању у будућност Србије кроз унапређење основношколског образовања. Прикупљено је 8.2 милиона динара   уз помоћ донација неколико хиљада грађана и више од 60 донатора, који укључују компаније, предузетнике, непрофитне организације и локалне самоуправе. Прикупљена средства ће бити искоришћена за куповину иноватнивних  учила: паметних табли, лаптоп рачунара, бее бот робота и других савремених учила која ће користити ученици 60 школа, у 30 спских опшина.

Донаторима су се обратили и захвалили Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, директорка Канцеларије за демократски и економски развој УСАИД-а у Србији Шенли Пинчоти, председник УО Фонда Б92 и члан УО Српског филантропског форума Веран Матић и Драгана Јованчевић, извршна директорка Српског филантропског форума.

Министар је истакао да је овакав догађајод изузетне важности за Србију, јер успешно окупља грађане Србије, уједињује их у племенитости И подсећа на вишевековну филантропску традицију земље.

"Судећи по броју присутних и постигнутим резултатима, драго ми је што овај значајан пројекат из године у годину расте. Национални дан давања је значајан за Србију, јер подиже свест о значају улагања у заједницу, и подстиче грађане да активно учествују у унапређењу квалитета живота читавог друштва"  рекао је министар, који је присутне поздравио у име Владе Србије.

Овај догађај још један је подсетник  колико је јака моћ заједничког улагања у опште добро и да ако сви дамо онолико колико имамо и можемо, стварамо велике промене. Подршка Радио-телевизије Србије, када год се ради о племенитим иницијативама за опште друштвено добро, не може изостати.

Национални дан давања је иницијатива Српског филантропског форума са мисијом развоја културе давања у Србији. Српски филантропски форум спроводи иницијативу у оквиру Пројекта за унапређење оквира за давања који финансира УСАИД, а спроводи Коалиција за доброчинство коју предводи Фондација Ана и Владе Дивац а додатно чине Траг Фондација, Цаталyст Балканс, СМАРТ Колектив, Српски филантропски форум, Форум за одговорно пословање и Привредна комора Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво