Енглески писац у кампањи "Продужи живот"

Тони Парсонс, енглески писац, аутор романа "Нови почетак", о трансплантацији срца, гост министра Милосављевића. Парсон својим делом постао део кампање "Продужи живот", рекао министар.

У оквиру кампање "Продужи живот" министар здравља Томица Милосављевић је данас у Влади Србије угостио енглеског писца Тонија Парсонса.

Министар је истакао да је Парсонс својом последњом књигом "Нови почетак", у издању Лагуне, постао део кампање "Продужи живот" која има за циљ подизање свести код људи о донацији органа.

Парсонс је казао да је свакоме највећи поклон живот истакавши задовољство што је постао део кампање Министарства здравља Србије за подизање свести о донацији органа која треба да буде без краја.

Циљ кампање треба да буде и уклањање предрасуда о даривању органа, јер срце нема боју, пасош или веру, јер смо испод коже сви исти, истакао је Парсонс додајући да је даривање органа најпозитивнија ствар коју једно људско биће може да поклони другом.

У новом Парсонсовом роману "Нови почетак" главни јунак добија прилику за нови живот када му је после срчаног удара пресађено срце деветнаестогодишњака, због чега се све у његовом животу ођедном мења.

Министарство здравља у сарадњи са Радио-телевизијом Србије покренуло je Националну кампању "Продужи живот" као подршку програму трансплантације. Кампању су подржали и председник Србије Борис Тадић и све цркве и верске заједнице.

У Србији тренутно живи око 30 хиљада власника донорских картица оних који су одлучили да у случају смрти дарују органе за лечење других људи.

Истовремено, у Универзитетској дечијој клиници у Београду 14 деце чека кадаверичну трансплантацију. На листи чекања у Србији за трансплантацију бубрега налази се 1.144 пацијената, трансплантацију јетре чека око 50 пацијената, док се на листи за срце налази пет пацијената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару