Читај ми!

Музика је наша магија у животу и на сцени

Два изузетна уметника, брачни пар, Маја Богдановић и Данијел Роуланд боравили су недавно у Београду поводом концерта на коме су наступили заједно у пратњи Симфонијског оркестра РТС-а. Такође, Данијел је снимио концерт који је Исидора Жебељан написала за њега, композиторка чију музику ће, како каже, промовисати док је жив.

"Нико не може да компонује као Исидора Жебељан, то је заиста врх, заљубио сам се у Исидору у музичком смислу...говорећи лично, заљубио сам се у Мају. Немојте да ме погрешно схватите, али говорећи са музичког становишта, обожавао сам Исидору и свирао сам њену музику. Долазио сам у Београд много пута, пре него што сам уопште и упознао Мају. Имао сам од 2007. године много концерата које је организовала Исидора и САНУ, а онда је она 2017. године посветила свој кончерто мени", каже Данијел.

"Упознали смо се на једном фестивалу на који идемо сваке године, у Кухму, у Финској", рече Маја.

"Маја и ја смо се током тих година сретали више пута лети на том фестивалу, али нисмо били у прилици да се стварно боље упознамо. Боље смо се упознали 2017. године, заљубили и неколико недеља касније у Данској, на једном фестивалу заиста зближили. То је био мој рођендански поклон, замислите то...", каже Данијел.

"Ја сам провела 20 прелепих година у Паризу, где сам студирала и остала да живим, ту ми је била база. Упознала сам Данијела и после неког времена почели смо да причамо о томе где бисмо могли да живимо, он предаје у Лондону, кућа му је у Амстердаму, ја у Паризу...једног дана сам ушла у свој стан где ме је сачекала велика поплава, а Данијел је рекао да је то знак и да треба да се преселим у Амстердам...тако је и било...", открива Маја.

Да ли чињеница да сте пар у приватном животу утиче на ваше свирање?

"Постоји хемија, толико смо блиски, мислим да то даје неку врсту блискости и разумевању о коме можете само да сањате у другим комбинацијама. Некада ствари могу постати комплексније, јер једно друго познајете јако добро и ствари постају јако личне, на најбољи могући начин...некада постаје превише блиско да се морате удаљити једно од другог...нпр.кад имате расправу о музици, а не ко је прао судове синоћ и ко ће водити нашу ћерку у школу, то је живот...живот је пун малих ствари, има наравно и компликација и мислим да сваки музички брачни пар може да препозна ово о чему говорим, међутим 99 одсто је магија, јер можете да делите светла позорнице, а ко је бацио синоћ ђубре је само мали, мали детаљ", са осмехом каже Данијел.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару