Читај ми!

Из архиве Радио Београда

Отварање 39. Међународног такмичења Музичке омладине у Београду, 2009. године

Репродукујемо снимак концерта са отварања 39. Међународног такмичења Музичке омладине у Београду које је одржано 21 марта 2009. године. Наступили су победници претходног такмичења, соло певачи Ивана Милашиновић – мецосопран и Драгољуб Бајић – бас, као и специјални гост, чувени француски пијаниста Мишел Далберто. Симфонијским оркестром Радио-телевизије Србије дириговао је Бојан Суђић.

Међународно такмичење Музичке омладине – Београд одржава се једном годишње од 1971. године и намењено је младим музичарима који започињу своју професионалну каријеру. Ужива статус пројекта од изузетног значаја у Међународној федерацији Музичке омладине, а од 1974. Међународно такмичења Музичке омладине у Београду члан је престижне Светске федерације Међународних музичких такмичења са седиштем у Женеви.

Са концерта којим је свечано отворено 39. издање овог такмичења, слушаћете: увертиру за сценски комад Егмонт опус 84 Лудвига ван Бетовена, арије из опера Адријана Лекуврер Франческа Чилее и Дон Карлос Ђузепа Вердија, потом Концерт за клавир и оркестар број 4 у Ге-дуру опус 58 Лудвига ван Бетовена, као и прелид Потопљена катедрала Клода Дебисија.

Уредница емисије Марија Вуковић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије