Јутарњи викенд програм

У глави која сања и тоне у меко перје јастука (В. Јокановић)

Наш гост биће Вукоман Јокановић, научник и књижевник, а тема разговора je његова друга збирка поезије „Песме о капима и псима луталицама".

Чућете и занимљивости из Србије, о местима која пружају уточиште од врућина, али и о храни на коју посебно морамо да обратимо пажњу у овим данима. У том смислу, савете ће нам дати Маја Мандић Бошковић, нутрициониста и практичар функционалне исхране.

Причом вас водимо на специјалну кафу, пржену и скувану на ћумуру, где другде него у Нови Пазар. Водимо вас и у Народни музеј у Зрењанин, на изложбу „Алибунарско стакло". Најавићемо и нека од културних дешавања у наредној недељи.

У серијалу „Уставна историја Србије", о томе како су настале прве српске партије у 19. веку говори др Зоран Мирковић, професор на Катедри за српску историју права и декан Правног факултета Универзитета у Београду.

У рубрици „Хришћанска теолошка писменост", др Србољуб Убипариповић, професор на Катедри за литургику Православног богословском факултету у Београду и свештеник у Цркви Свете Петке и Цркви Ружици, објашњава појам заједничарења и суштину заједничке молитве у храмовима.

Редовне рубрике, сервисне информације.

Избор музике: Јелена Веселиновић

Емисију припрема и води: Драгана Вељковић

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи