Мозаик времена

Следи још једна борба против пилећег памћења. Част да је отвори има Војислав Коштуница. Чућете шта је говорио пре 11 година, 16. новембра 2000. године, по повратку из Стразбура, а пре одласка у Беч. И све то на таласима Радио Београда.

17. новембра 1939. чешки студенти су демонстрирали против немачке окупације у Другом светском рату. Такође 17. новембра, такође чешки студенти, такође су демонстрирали али против комунистичког режима. Била је то тзв. "Плишана револуција".

У то време (17. новембар 1990.) код нас су се представљале политичке странке уочи избора.

18. новембра 1991. године јединице ЈНА ушле су у Вуковар. Само дан касније, на Другом програму Радио Београда, у емисији Светлане Лукић - прича о томе.

Када је крајем прошлог века, Слободан Милошевић кренуо у Кину био је тачно 12. новембар 1997. Подсећамо на имена која ће га у Кини дочекати, на имена и презимена која су пошла са њим на далеке путе и на имена која су дошла на аеродром да га испрате.

16. новембра 2000. обновљени су дипломатски односи СРЈ са Француском, Немачком, Великом Британијом и САД, прекинути за време агресије НАТО пакта.

Неки су рекли да смо се тако "вратили у игру". Неки нису ништа рекли.

Једна млада коцкица - прошлогодишња. У Скупштини земље Србије се заседало, а то значи да се говорило, одговарало, реплицирало и остале вербалне кореографије.

У једном тренутку - 11. новембра 2010., пред микрофоном се нашао Зоран Красић.

А онда се за реч јавио, и реч добио Срђан Миливојевић.

"Шамац Сарајево то је наша мета, изградити пругу још овога лета" - орило се из грла хероја социјалистичког рада, омладинаца и омладинки и смењивало са скандирањем највећем сину наших народа и народности. Вазда на радним акцијама па и 16. новембра 1947. године којом приликом је Јосип Броз зборио надахнуто. Имамо и доказе за то!

Будите уз нас, у суботу, 10.00.

Уредник емисије: Зорица Алемпијевић.

Радио Београд 1

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару