Читај ми!

Малине се још беру

Произвођачи кромпира у ивањичком крају забринути су за пласман овогодишњег рода. Иако квалитет није изостао, још нису сигурни да ли ће бити зараде. Због дуготрајне суше, приноси су углавном испод просека, а брину и да ли ће изгубити битку са увозом.

 

 

Иако је ова година била тешка за производњу због лоших климатских услова, позна сорта малине бере се и ове јесени у околини Осечине.

Берба грожђа завршена је пре скоро месец дана, али има винограда који се у Жупи још беру и то трећи пут ове године. Такозвана јагурида зри када је јесен топла и сунчана као ова.

Због топле јесени, неке биљке цветале су други пут ове године. Са првим јутарњим мразевима воће улази у фазу мировања. Да ли је сада право време за резидбу и шта саветују агрономи,

Због немогућности да произведу месо по ценама нижим од увозних, многи наши сточари су угасили фарме. Све већи пад сточарства доводи до већег увоза меса, па се грађани питају - има ли разлике у квалитету између домаћег и иностраног меса и имамо ли довољно инспектора.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса
Ruzmarin
Рузмарин – биљни еликсир младости, чува наше памћење и отклања болове