Вучић: Противим се свакој врсти подела

Ситуација у свету је изузетно тешка и борим се да нашу земљу склоним од сукоба и рата, а да је изложим на светло када је реч о инвестицијама и бољем стандарду грађана, изјавио је председник Александар Вучић. Он је за ТВ Прва оценио да је Србија постала поприште хибридног рата свих спољних служби које учествују у актуелним сукобима у свету. Додао је да се противи било каквој врсти подела у држави када су у питању Европска унија или БРИКС

Ноћас је у полицијској станици у северном делу Косовске Митровице такозвана косовска полиција брутално претукла Србина Милоша Суботића, саопштила је Српска демократија која је и објавила снимак хапшења и повреде које је Суботић задобио. Претучени Србин у изјави је истакао да не зна због чега је приведен и да се није опирао хапшењу. Након неколико сати пуштен је из полицијске станице, одакле је отишао у болницу, где су му установљене повреде. Српска демократија очекује од међународних организација и амбасада да предузму конкретне мере да се укине репресија над Србима и осталим неалбанцима.
Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да пребијање Милоша Суботића потврђује да Приштина против припадника српског народа сада већ рутински примењује методе застрашивања и насиља. Наглашава се да ће Србија наставити да евидентира све нападе на Србе, јер ће одговорне морати да сустигне правда.

Израелски авиони су ноћас гађали војне циљеве у Ирану, у три таласа напада као одговор на сталне нападе из Ирана на Израел протеклих месеци. Иран најављује одговор на израелски напад. Техеран саопштава да су погинула два војника, уз ограничену штету на инфраструктури. Вашингтон је обавештен о израелском нападу на Иран. Катар и Уједињени Арапски Емирати осудили су потез Тел Авива.

Почиње наградна игра "Узми рачун и победи". У овом кругу наградне игре биће додељено 10 станова у насељу Земунске капије у Београду, а укупна вредност наградног фонда износи око 1,9 милиона евра. Данашње прво извлачење је на Првом програму наше телевизије од 18 часова. Последње, пето коло јесењег круга, биће одржано 23. новембра.

Слободан Петровић
Владимир Михајловић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи