Читај ми!

Седница Скупштине Србије о изменама Закона о рударству

Скупштина Србије почела је седницу о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о рударству и геолошким истраживањима којим се тражи забрана истраживања, експлоатације и прераде литијума и бора. Захтев за одржавање седнице поднело је 86 посланика опозиције. Седница је почела после 11 часова, у другом покушају, када је обезбеђен кворум.

У Немачкој је почела дводневна Хамбуршка конференција о одрживости, на којој се разговара о даљој примени заједничких процеса за постизање циљева одрживог развоја Уједињених нација. Конференцију је отворио немачки канцелар Олаф Шолц. Међу учесницима је и председник Александар Вучић. Он ће сутра учествовати на панелу "Преговори о новој алијанси - одговоран и кружни ланац снабдевања батеријама".

Приштина је укинула забрану уласка производа из централне Србије преко административног пункта Мердаре. Мере забране остају на снази на осталим пунктовима. Немачка је запретила Приштини да неће бити позвана на самит Берлинског процеса 14. октобра, ако не укине забрану уласка робе из централне Србије.

Рат између Израела и Хамаса почео је пре тачно годину дана. У Појасу Газе од почетка рата убијено је више од 41.800 људи, и више од 97.000 је рањено. Расељено је око 2.300.000 људи. Уницеф упозорава да ће рат у Појасу Газе оставити дуготрајне последице на децу која су претрпела губитке најближих, расељавање и суочена су са сталним недостатком хране и воде. Израел поручује да рат у Гази може да се заврши ако се Хамас преда и ослободи таоце.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи