Читај ми!

Судар аутобуса и аутомобила код Инђије

Тешка саобраћајна несрећа јутрос на старом путу Инђија - Нови Сад, у близини Крста. Једна особа је погинула у судару аутобуса и аутомобила. Незванично, погинуо је возач путничког возила. Повређено је 36 људи, од којих 4 теже. У питању је аутобус на редовној градској линији, који превози и много деце. Полиција је обавила увиђај и саобраћај је после скоро три сата нормализован.

На северни Израел јутрос је испаљено око 100 ракета из Либана, због чега су се сирене зачуле у градовима горње и западне Галилеје. Савет безбедности Уједињених нација сазвао је хитну седницу због ескалирајуће ситуације на Блиском истоку, након јучерашњег ракетног напада Ирана на Израел. Сједињене Америчке Државе и Израел најавили су да ће Иран трпети последице због тог напада. Израелска војска је поручила становницима да се евакуишу из јужних предграђа Бејрута упозоравајући да ће гађати циљеве Хезболаха у тамошњим зградама.

Репрезентативни синдикати просветних радника организовали су једнодневну обуставу рада у школама и протест испред Скупштине Србије. Потом су кренули у шетњу до зграде Владе у Немањиној. Штрајку су се прикључили и запослени у појединим вртићима. Репрезентативни синдикати просветних радника нису пристали да повишица не буде једнака за све запослене у школама.

Почео је други круг наградне игре "Узми рачун и победи". Прво извлачење на ЕР-ТЕ-ЕС-у биће 26-ог октобра, а последње 23-ег новембра. У извлачењу ће учествовати сви рачуни који су до сада пристигли, као и они који стигну у међувремену, и да ће бити подељено 10 станова.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ирена Јеловац и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи