Читај ми!

Председник Вучић вечерас се обраћа на Генералној скупштини УН

У Њујорку почиње главна дебата 79. заседања Генералне скупштине Уједињених нација. Председник Александар Вучић обратиће се око 19 часова и 30 минута. Најавио је да ће главна тема бити Косово и Метохија, а говориће и о позицији Србије и двојним стандардима у међународном праву. Пренос је на Првом програму Радио Београда.

Скупштина Србије наставила је расправу о предлогу ребаланса буџета, који предвиђа приходе веће за 133 милијарде динара, а расходе за 193 милијарде динара. Посланици владајуће коалиције најавили су подршку ребалансу буџета. Опозиција критикује предвиђене расходе за Експо и набавку Рафала.

Високи комесар Уједињених нација за људска права Фолкер Тирк позвао је све који имају утицај на Блиском истоку да покушају да спрече даљу ескалацију сукоба између Израела и Хезболаха. Оцењено је да су израелске методе и средства ратовања веома озбиљни и изазивају забринутост због могућег кршења међународног хуманитарног права. Према најновијим подацима, у јучерашњим израелским нападима на Бејрут погинуло је 558 људи, од тога 50 деце.

Тужилаштво у Зајечару подигло је оптужницу против Дејана Драгијевића и Срђана Јанковића због убиства трогодишње девојчице Данке Илић. Оптужницом је обухваћен и Радослав Драгијевић, осумњичен за помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела и непријављивање дела и учиниоца. Сви оптужени налазе се у притвору.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи