Читај ми!

Вучић наставио посету Подрињу

Председник Александар Вучић оценио је после присуствовања вежби специјалних јединица Војске Србије "Дрина 2024" и демонстрације преживаљавања у Гучеву, да су српске специјалне јединице извеле врло добар приказ својих способности и поручио да ће Србија наставити да уложе у своју војску, јер она мора да буде гарант сигурности, безбедности и одвраћајући фактор за сваког потенцијалног агресора. Говорио је и о враћању војног рока који би за мушкарце трајао 75 дана, док би за жене био добровољан, као и да би могао да буде уведен за око годину дана.

Вучић је другог радног дана у Подрињу положио венац на Спомен-костурницу "Гучево" у којој су сахрањени посмртни остаци српских и аустроугарских војника, изгинулих 1914. године током Битке на Дрини. Претходно је најавио да ће 15. децембра бити отворена брза саобраћајница између Шапца и Лознице, и рекао да је одлучено да се обезбеди додатних милијарду евра за изградњу регионалних и локалних путева у целој Србији.

Седми је дан блокаде зграда српских институција на северу Косова и Метохије. Данас је саслушан председник Привремених општинских органа Косовске Митровице Иван Запорожац који је изјавио да је ово политички процес против њега и његових колега. Позив за саслушање у полицији у Косовској Митровици уручен је Игору Симићу, директору ПИО фонда за Косово и Метохију и Ивану Тодосијевићу, председнику Привременог општинског органа Звечана.

У Украјини су настављене борбе на свим фронтовима, а најјачи руски удари су на истоку земље. Русија настава операцију у Украјини док не постигне све циљеве, саопштава Кремљ. Настављене су и борбе у руској Курској области.

У израелским нападима на Западну обалу убијено је шесторо људи, а троје је рањено. У новој размени ватре између Хезболаха и Израела, из Либана је испаљено више десетина ракета на Галилеју.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Реља Трајковић и Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару