Читај ми!

Зграде српских институција на КиМ трећи дан блокиране

Ситуација у северном делу Косовске Митровице је мирна, али и напета. Кордон италијанских карабињера из састава Кфора повукао се са моста на Ибру, где су раније данас распоређени, док су на мосту остала возила Кфора. Италијански карабинијери су, како је речено новинарима, извели показну вежбу. Из Кфора наводе да прате безбедносну ситуацију на северу и остају на опрезу. Зграде српских институција у четири општине на северу Косова и Метохије и даље су блокиране. Испред њих су од петка припадници такозване косовске полиције наоружани дугим цевима. Српска листа је затражила хитну акцију међународних представника. Државни врх Србије оцењује да је на делу покушај да се испровоцира реакција и поручују да је избор политичка борба.

У Србији је почела акција "Најбоља цена". До краја октобра цене око 700 производа у око 2.500 малопродајних објеката биће ниже него досадашње акцијске цене. Тим поводом министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић и председник Привредне коморе Марко Чадеж посетили су у Београду један од малопродајних објеката. Министар је напоменуо да, када је реч о најосновнијим животним намирницама, Србија има најниже цене у региону, а вероватно и у Европи.

Тела шесторо талаца које је 7. октобра прошле године отео Хамас, пронађена су у тунелу у подручју Рафе у Појасу Газе, саопштила је израелска војска. Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је да се Израел неће смирити док не ухвати одговорне за убиство талаца и додао да ко убије таоце, не жели споразум. Из Хамаса су за смрт израелских талаца окривили Израел, наводећи да тамошње државно руководство није било спремно да постигне споразум.

Украјинска војска ноћас је покушала напад дроновима на руску Тверску област, северозападно од Москве. У руском гранатирању Сумске области у Украјини једна особа је погинула, а четири су повређене. Мета су били украјинско жито и логистика пољопривредног сектора. Министарство одбране Русије саопштило је да је руска војска преузела контролу над насељима Птичје и Вијемка у Доњецку.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару