Читај ми!

ВУЧЕВИЋ: Отварање моста у супротности је са договором и угрожава опстанак Срба у Косовској Митровици

У нашој земљи на снази је црвени метео-аларм, а и данас се очекују високе температуре до 41 степен. Метеоролози кажу да ће врелина потрајати до недеље. Због дуготрајне суше, неки градови су увели рестрикције у водоснабдевању, а војска допрема воду животињама на планинама. У Сјеници и Горњем Милановцу проглашено је ванредно стање. Лекари поново упозоравају становништво, нарочито хроничне болеснике, да без преке потребе не бораве напољу.

Високе температуре проузроковале су бројне пожаре у региону. На подручју Националног парка "Сутјеска" готово је угашен пожар, рекао је за Ер-Те-Ес директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић. Чим буду саниране све горуће тачке на Тјентишту - истакао је - хеликоптери ће бити упућени ка Билећи, а затим и у околину Гацка, где је у току гашење великог пожара.

На главном ибарском мосту у Косовској Митровици и данас су присутни припадници италијанског контингента Кфор-а са два возила, док припадници Еулекса и даље патролирају у околини моста. Ситуација је мирна и поред ранијих најава власти у Приштини да ће мост отворити за саобраћај, а радови на сређивању су настављени.

Отварање моста у супротности је са договором и угрожава опстанак Срба у Косовској Митровици, поновио је премијер Милош Вучевић. Апеловао је на међународне снаге на Косову и Метохији да делују у оквиру свог мандата. Како каже, стекао је утисак да Кфор неће бити попустљив и да неће дозволити отварање моста.

Вучевић је у Нишу обишао градилиште друге зграде Научно-технолошког парка која би требало да буде завршена у октобру наредне године. Истакао је да се Ниш убрзано развија и најавио да ће наредних дана започети припремање документације за изградњу породилишта. Вучевић је разговарао и са новим градоначелником Ниша Драгославом Павловићем.

Уједињени грански синдикати "Независност" затражили су на почетку преговора о минималној цени рада за 2025. годину да њен износ буде већи од 60.000 динара. Они сматрају да минимална цена рада не треба да буде испод вредности минималне потрошачке корпе. Преговарачки тим "Независности" нагласио је и да је бржи раст минималне зараде у наредним годинама неопходан како би се слика Србије променила и према званичним подацима Евростата.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Тина Амић и Реља Трајковић
Продуцент Ђорђе Радосављевић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару