Читај ми!

Миран протест Срба са севера Косова и Метохије

Срби са севера Косова и Метохије протестовали су у северном делу Косовске Митровице, поводом најава власти у Приштини да ће једнострано отворити мост на Ибру. Подизањем руку, сви присутни на данашњем протесту истакли су да су против отварања моста, који је затворен за саобраћај већ две и по деценије и био поприште ратног сукоба Албанаца и Срба у том граду. Деценијама након сукоба 1999. године на мосту се догодило више од хиљаду инцидената, међу којима на десетине оружаних. Окупљени су носили заставе Србије и транспаренте. Око моста су распоређене јаке снаге полиције и италијанских карабињера.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немања Старовић је, поводом затварања свих пословница Поште Србије на Космету, истакао да смо сведоци обрасца једностраних мера које спроводи Аљбин Курти, као и вербалних осуда његових потеза у Вашингтону и Бриселу, али без предузимања конкретних мера. Како каже, Курти је свестан геополитичких промена због чега тежи да антагонизује припаднике српског народа.

На Блиском истоку и даље влада напетост. Преко либанско-израелске границе поново лете ракете и дронови. Главни град Либана Бејрут у ниском лету надлећу израелски ратни авиони. Либанске власти тврде да покушавају да спрече "одговор Хезболаха, који би започео шири рат". Иран поручује да не тражи погоршање конфликта, али ће одговорити на убиство политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа. Шеф европске дипломатије Ђузеп Борељ упозорио је да је Блиски исток на "ивици рата непознатих размера". Председник Палестинске управе Махмуд Абас каже да су спремни за преговоре са Израелом о коначном статусу - на мировној конференцији.

У Украјини је Русија дроновима напала Кијевску област. Број рањених у украјинском нападу на Курску област повећан је на 28, саопштиле су регионалне власти. Председник Украјине Володимир Зеленски потписао је законе о продужењу ванредног стања, као и опште мобилизације у земљи за 90 дана, до 9. новембра. Украјинске обавештајне службе процењују да би за месец и по до два требало да се заврши главни удар руске армије јер се, како се наводи, офанзива отегла.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару