Ватерполисти изгубили од Мађарске, четврфинале прекосутра

Ватерполисти Србије изгубили су од Мађарске 13:17 у последњем мечу групне фазе Олимпијских игара у Паризу. Делфини су се - и поред пораза - пласирали у четврфинале, које је на програму прекосутра. Противника ћемо знати до краја дана. Такмичење почињу и рвачи, а од представника Србије први ће наступити Георгиј Тибилов у категорији до 60 килограма грчко-римским стилом против Басара из Турске. Рвач Стеван Мићић одустао је од наступа на Олимпијским играма, због повреде колена.

Више хиљада Срба из Косовског Поморавља протестовало је у Пасјану због хапшења петорице Срба због наводних ратних злочина. Окупљени су, између осталог, поручили да се Срби хапсе како би сви сународници били протерани. Траже заштиту међународне заједнице. Присутни су били и чланови породица ухапшених Срба, којима је одређен притвор до 30 дана.

Поводом растућих тензија на Блиском истоку, шеф српске дипломатије Марко Ђурић, рекао је да ресорно Министарство прати безбедносну ситуацију на том подручју и позвао држављане Србије да се у случају потребе обрате амбасадама које раде непрекинуто и нормално. Апеловао је на грађане да избегавају путовања, као и да, уколико имају услова, напусте Либан и друга ратом захваћена подручја.

У очекивању осветничког напада на Израел, затим и израелског одговора - све више држављана Запада напушта Либан. И Турска се придружила позивима својим грађанима да што пре оду из те земље, док Група 7 апелује на уздржаност на Блиском истоку. У Појасу Газе, палестинско становништво у страху ишчекује нове израелске нападе. Хамас је изабрао привременог лидера Халеда Машала, јављају палестински медији. У техеран је стигао секретар руског Савета безбедности Сергеј Шојгу. Разговараће са лидерима Ирана о безбедносној ситуацији на Блиском истоку и сарадњи Ирана и Русије.

У масовном украјинском гранатирању града Олешки у Херсонској области рањено је 14 особа, док је у нападу западним пројектилима на Луганск, погођено складиште гаса. Командат украјинског ваздухоповства саопштио је да су током ноћи оборене 24 руске беспилотне летелице. Украјински савезници настављају да шаљу оружје Кијеву, а из Моксве саопштавају да би могао да дође тренутак када ће Русија морати да распореди нуклеарне ракете као одговор на западне акције.

Премијерка Бангладеша Шеик Хасина Вазед поднела је оставку и војним авионом отишла у Индију, преноси Ројтерс. Истовремено, демонстранти се масовно окупљају у њеној резиденцији у Даки. Протести у тој земљу почели су прошлог месеца, када су студентске групе захтевале укидање система за ограничавање квота за запошљавање у државним пословима. У немирима је погинуло 300 особа. На улицама Даке су распоређени војни тенкови и полицијска возила, а цивилног саобраћаја готово да и нема. Очекује се обраћање шефа Генералштаба те земље.

Фудбалери Црвене звезде играће у плеј-офу за Лигу шампиона против бољег из дуела екипа Јагјелоња из Пољске и Боде Глимт из Норвешке. Први меч је 20. или 21. августа у Пољској или Норвешкој, а реванш 27. или 28. августа у Београду.

Фудбалери Партизана играће против турског Бешикташа у потенцијалном двомечу плеј-офа квалификација за Лигу Европе. Црно-бели прво морају да прођу швајцарски Лугано, а уколико од њих изгубе играће плеј-оф квалификација за Лигу конференције. Други српски представник Те-Ес-Це чека двомеч са израелским Макабијем из Тел Авива. Мечеви плеј-офа се играју 22-ог и 29-ог августа.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Владимир Михајловић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару