Читај ми!

Ђоковић у четвртфиналу Олимпијских игара

На Олимпијским играма у Паризу, Новак Ђоковић се пласирао у четвртфинале пошто је савладао Немца Доминика Кепфера са 2:0. Наредни противник му је Грк Стефанос Циципас. Џудиста Немања Мајдов поражен је у другом колу од Грка Теодороса Целидиса. Српски борац је добио три опомене и то је био крај надања да може до медаље. Боксерка Наталија Шадрина изгубила је четврфинални меч од Кинескиње Венлу Јанг, после одлуке судија. Стрелац Лазар Ковачевић пласирао се у финале у дисциплини тростав ваздушном пушком. Репрезентативка у веслању Јована Арсић обезбедила је Ц финале женског скифа. Пливачица Ања Цревар није успела да се пласира у полуфинале у дисциплини 200 метара делфин. Боксер Вахид Абасов вечерас се у осмини финала бори против Британца Луиса Ричардсона. У току је утакмица кошаркашица Србије и Кине. Одбојкашице у 17 сати играју са Сједињеним Америчким Државама, док ће кошаркаши од 17 и 15 одмерити снаге с Порториком. Баскеташи од 19 часова играју против Кинеза.

На административном прелазу Јариње припадници такозване косовске полиције привели су српског држављанина, јер је наводно показао фалсификовани документ Министарства животне средине и просторног планирања за превоз терета. Осумњичени је, како се наводи, приведен по налогу тужиоца. Такозвана косовска полиција тврди да је утоварено возило ради безбедности одвезено на царински терминал у Косовској Митровици.

Потпредседник Владе Александар Вулин разговарао је у Техерану с председником иранске скупштине Мохамедом Багером Галибафом и истакао да је важно унапредити сарадњу међу слободним земљама. Вулин, који у Ирану борави као изасланик председника Србије, изразио је захвалност тој држави на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

У Техерану је убијен политички лидер Хамаса Исмаил Ханије, саопштила је Иранска револуционарна гарда. Нико није преузео одговорност за напад, али се сумња да иза убиства стоји Израел. Убиство лидера Хамаса осудили су из Хамаса, Палестине, као и Катар, Русија и Кина. Амерички државни секретар Ентони Блинкен наводи да Сједињене Државе нису умешане у убиство Ханијеа и поново истиче важност прекида ватре у Гази.

Руске снаге су у току ноћи извеле највећи напад на Кијев ове године, а украјинска противваздухопловна одбрана оборила је више од 40 беспилотних летелица изнад главног града. За сада нема информација о жртвама и штети. Укајинска војска саопштила је да је протекле ноћи погодила складиште муниције и војне опреме у Курској области на западу Русије.

Најмање 20 особа повређено је приликом превртања комбија страних регистарских таблица на ауто-путу Пирот-Ниш код Беле Паланке. Лакше повређени су збринути у пиротској болници, док су они са тежим повредама пребачени у Клинички центар у Нишу. У комбију су била 32 мигранта, речено је у Полицијској управи у Пироту.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Реља Трајковић и Ненад Селаковић
Продуцент Ђорђе Радосављевић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару