Читај ми!

Прва медаља за Србију

Трећег такмичарског дана на Олимпијским играма у Паризу, Србија је обезбедила прву медаљу, пошто су се стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец пласирали у финале дисциплине 10 метара ваздушни пиштољ - микс. За златну медаљу, Аруновић и Микец такмичиће се сутра у 9 часова и 30 минута против турског микса Тархан - Дикец. Џудисткиња Марица Перишић изгубила је у четврфиналу од Канађанке Дегучи 1:0. Боксерка Наталија Шадрина убедљиво је савладала Донију Хелиф из Алжира и пласирала се у четвртфинале у категорији до 60 килограма. Ања Цревар се у пливању није пласирала у финале на 400 метара мешовитим стилом. Новак Ђоковић и Рафаел Надал играју у другом колу олимпијског турнира. Одбојкашице у 21 час играју први меч у Паризу против Францускиња.

Председник Александар Вучић је у разговору са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком захвалио тој земљи на дипломатској подршци Србији на међународном плану у питањима која су од суштинског значаја за нашу земљу. Вучић је поновио да се Србија  залаже за дијалог и дипломатска средства у решавању међународних спорова, као и да је спремна да учествује у свим иницијативама за трајни мир и стабилност.  Председник Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадорку Данске Сузан Шајн. Поновио је да је стратешко опредељење и приоритет спољне политике наше земље - чланство у Европској унији.

Посланици Скупштине Србије четврти дан расправљају о 60 тачака дневног реда. Пред посланицима су, између осталог, Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, споразуми о задуживању, избор гувернера Народне банке и председника Фискалног савета. Ипак, доминантна тема и данас је Рио Тинто.

Израелска војска извела је вишеструке ваздушне нападе широм Појаса Газе. Војска је саопштила да је у ударима у Кан Јунису и Рафи елиминисано неколико терориста. На Западној обали, у најновијим рацијама ухапшено је седам Палестинаца. У пограничном делу Либана и Израела две особе су убијене, а три повређене у нападу израелске беспилотне летелице у околини града Шакра.

Настављени су украјински напади на руску Курску област и регион Вороњеж. Запаљено је складиште нафте и оштећена инфраструктура. Руска војска уништила је дронове изнад неколико руских области. Украјинске снаге обориле су ракету и 9 беспилотних летелица.

У шест француских департмана у саботажама су пресечени оптички каблови, што је утицало на рад неколико телекомуникационих оператера. Није познато колико је корисника погођено том саботажом и нико није преузео одговорност. Министар саобраћаја Француске Патрис Вергријт каже да возови од јутрос саобраћају нормално, пошто су завршене поправке пруга, оштећених у пожарима у петак уочи церемоније отварања Олимпијских игара.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару