Читај ми!

Први такмичарски дан на Олимпијским играма

Први је такмичарски дан на 33-им Летњим олимпијским играма у Паризу, у којима учествује више од 10.700 спортиста. Већ су наступили поједини наши представници. Успешни су били стрелац Дамир Микец и веслачица Јована Арсић. Они ће наставити борбе за медаље. Веслачи Мартин Мачковић и Николај Пименов чекају репасаж, пошто су били четврти у квалификацијама. Џудисткиња Милица Николић и мушка штафета на 4x100 метара у саставу Аћин, Стјепановић, Цветков, Барна, завршили су наступ на Олимпијским играма.

Подсећамо да Новак Ђоковић данас игра свој први меч у походу на злато, против Метјуа Ебдена из Аустралије. Новак ће наступити на терену „Филип Шатрије" и очекује се да дуел почне сваког тренутка.

У Паризу ће поподне бити отворена Српска кућа, која ће у наредне три недеље приближити нашу земљу бројним посетиоцима. Како је најавио председник Александар Вучић, у кући ће бити представљена Србија и њена економија.

Премијер Милош Вучевић је је обишао радове на петљи Адрани Моравског коридора. Најавио је да ће до краја ове године бити отворена нова деоница коридора, од Крушевца до Врњачке бање. Вучевић је са ресорним министрима, посетио и манастир Жичу код Краљева, где је у јуну ове године завршена рехабилитација приступних саобраћајница и платоа.

Приликом извршавања редовних задатака у мировној операцији у Либану на патролу из контингента Војске Србије ноћас је отворена ватра, саопштило је Министарство одбране. Том приликом, возило Војске Србије погођено је са неколико метака, а оклоп возила заштитио је војнике. Нико од војника није повређен и сви припадници контингента су безбедни, наводи се у саопштењу.

Настављене су израелске војне акције у појасу Газе. У нападу на школу у Деир Ел Балаху где су биле смештене избеглице убијено је 24-оро Палестинаца. На југу енклаве су уништени тунели и друга инфраструктура, наређена је нова, привремена евакуација цивила из јужног дела Кан Јуниса. На дипломатском плану, током викенда, у Риму ће се директор америчке ЦИЈЕ састати са представницима Египта и Израела, као и премијером Катара који је земља посредник. Циљ је - постизање споразума о прекиду ватре у Гази и ослобађању талаца.

Руска против ваздушна одбрана оборила је 12 украјинских дронова изнад јужне руске области Брјанс. Није било жртава ни материјалне штете. У области Белгорода, на југоистоку Русије, забележени су напади украјинским дроновима. Украјинске власти саопштиле су да је пројектилима погођен руски војни аеродром на Криму са којег су извођени напади пројектилима дугог домета за Украјину.

Уредник емисије Наташа Ракетић
Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац
Продуцент Бојана Туфегџић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару