Читај ми!

Олимпијци Србије прижељкују више медаља него у Токију

Олимпијски тим Србије стигао је у Париз са жељом да се освоји бар медаља више него на прошлим Играма у Токију, речено је на конференцији за медије Олимпијског савеза Србије. Одбојкашица Тијана Бошковић подсетила је да је трећи пут на Олимпијским играма. Она се, пре свега, нада да ће сви бити здрави како би остварили добре резултате. Ватерполиста Никола Јакшић рекао је да је после претходних Олимпијских игара дошло до смене генерација у ватерполу, али да су сви спремни и физички и ментално да дају све од себе. Јакшић се нада да ће ватерполисти успети да обрадују нацију. Новак Ђоковић је рекао да су Олимпијске игре најзначајнији спортски догађај и да је привилегија и одговорност представљати своју земљу. "Као и увек, моје амбиције и очекивања су високи, али ово је тежак турнир, са 64 тенисера, који сви желе медаљу", додао је Ђоковић. Он ће играти против Аустралијанца Метјуа Ебдена у првом колу на Олимпијским играма, одлучено је жребом у Паризу.

Скупштина Србије наставила је рад. На дневном реду је Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, као и више других тачака. Пред посланицима је низ споразума о задуживању, међу којима је и кредит код банке Поштанска штедионица од 42 милијарде динара за изградњу националног стадиона. Расправља се и о повећању претплате за јавне сервисе.

Главни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић забринут је због најновијих претњи смрћу упућених председнику
Александру Вучићу преко друштвене мреже "Икс". Стефановић је наложио да се хитно идентификују и процесуирају творци те објаве. Посебно одељење тужилаштва за Високотехнолошки криминал упутило је захтев полицији да се прикупе потребне информације о објави у којој је фотографија председника на вешалима - уз поруку да "само преки народни суд Србију спасава".

Израелска војска тврди да је у протекла 24 часа у Гази уништено 50локација Хамаса. После обраћања у америчком Конгресу, премијер Бењамин Нетањаху састаће се у Вашингтону са председником Џозефом Бајденом, а потом и са потпредседницом Камалом Харис.

У Украјини, у руском гранатирању Херсонске области, једна особа је погинула, а шест их је рањено, саопштили су локални званичници. Русија је дроновима напала и друге регионе, као и главни град Кијев.

Фудбалери Војводине играће против Ајакса први меч другог кола квалификација за Лигу Европе. Утакмица у Амстердаму почиње у 20 часова
и 30 минута. У квалификацијама за Лигу конференција, Раднички у Крагујевцу у 20 часова дочекује Морнар из Бара.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару