Читај ми!

Србија и Египат потписали Споразум о слободној трговини

Србија и Египат потписали су у Каиру Споразум о слободној трговини и низ билатералних споразума у присуству председника двеју земаља Александра Вучића и Абдела Фатаха Ел Сисија. Вучић и Ел Сиси претходно су разговарали у председничкој палати. На заједничкој конференцији за медије, председник Вучић је рекао да је Споразум о слободној трговини између Србије и Египта од изузетног значаја за бржи развој трговинских односа и индустрије. Напоменуо је да Београд и Каиро имају заједнички став да је мир неопходан и најважнији. Председник Египта Абдел Фатах Ел Сиси потврдио је да се са српским колегом сагласио о значају јачања сарадње. Сиси очекује да ће Србија и Египат још више сарађивати у наредном периоду. Пре састанка, Вучић је посетио Меморијални комплекс Незнаном јунаку у Каиру, у дистрикту Наср, и положио венац на гроб бившег египатског председника Анвара Садата.

У Србији још један тропски дан. Ово је један од најдужих топлих таласа у последњих неколико година. Лекари упозоравају да се уноси довољно течности и да се просторије расхлађују. Из МУП-а саветују возаче да избегавају путовање у најтоплијем делу дана. Сезона је годишњих одмора, па је појачан саобраћај на путевима у земљи. На граничним прелазима, најдужа су задржавања на Градини, на излазу из Србије ка Бугарској, и на Батровцима на улазу из Хрватске.

У руској Ростовској области је после напада украјинске беспилотне летелице избио пожар у складишту нафте у рејону Цимљански. Украјинска противваздухопловна одбрана оборила је четири руска "шахеда" у областима Доњецка и Харкова. Руски стручњаци су саопштили да проучавају европске крстареће ракете "сторм шедоу" које су у њиховом поседу и да су научили да идентификују могуће модификације и радне карактеристике блокова. Обећање да ће Украјина постати чланица НАТО-а мора бити испуњено, али на то не може да се чека још 75 година, поручио је шеф украјинске дипломатије Дмитро Кулеба.

Више од 20 људи је погинуло и стотину рањено у ваздушном нападу израелске војске на хуманитарни камп ал-Маваси. Према изворима из Газе, пет цивила је убијено у израелском нападу на стамбена подручја у Деир ел Балаху. Активисти за таоце, укључујући рођаке заробљеника, кренули су на последњу деоницу четвородневног марша од Тел Авива до Јерусалима, и позивају на договор са Хамасом како би се обезбедило ослобађање њихових вољених.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару