Читај ми!

Међугодишња инфлација у јуну 3,8 одсто

Србија се суочава са политичким изазовима за које није одговорна, нити их је створила, изјавио је председник Александар Вучић. Објаснио је да су сукоб у Украјини многи у окружењу покушали да искористе за напад на нашу земљу. Уместо да јучерашња дешавања у Сребреници буду прилика за речи помирења, Србија и њени грађани били су изложени погрдама, неистинама и директним претњама због такозване непостојеће великоспсрке политике, рекао је Вучић.

У обраћању јавности, председник је истакао да је Србија, када је реч о економији, у одличној позицији. Поједини економски показатељи су на изузетно високом нивоу, што ће омогућити даљи развој Србије, рекао је Вучић.

У селу Залазје у општини Сребреница обележавају се 32 године од страдања 69 српских цивила и војника у том и у селу Сасе, као и у братуначким селима Биљача и Загони. Заробљено је 22-оје Срба, од којих 10-оро није пронађено. Муслиманске снаге из Сребренице, под командомНасера Орића, упале су на Петровдан 1992-ге у више српских села у сребреничкој и братуначкој општини. Паљене су и пљачкане куће. За те злочине нико није одговарао. 

Украјинска војска је оборила руске крстареће ракете и дронове и саопштила да је мета била важна украјинска ваздушна база - Староконстантинов. Украјинске снаге извеле су напад беспилотним летелицама на руску Белгородску област. Рањено је петоро деце.

Израелска војска је напала сиријску војну базу у Тасилу на југу Сирије, као одговор на ракетни напад. Хезболах је извео напад на Израел дроновима лансираним из Либана. Активисти који се залажу за ослобађање талаца, укључујући рођаке заробљеника, настављају протестни марш каЈерусалиму. Министри спољних послова Групе 7 индустријализованих  земаља позвали су Владу Израела да поништи одлуке о проширењу јеврејских насеља. Од избијања рата у Гази око 6.400 Палестинаца севоди као нестало, саопштио је Међународни комитет Црвеног крста.

На пумпама у Србији цене горива остају непромењене и наредних седам дана. Литар евродизела кошта 208, а литар бензина 195 динара.

Међугодишња инфлација - у јуну је износила 3,8 одсто, објавио је Републички завод за статистику. Наводи се да су цене производа и услуга личне потрошње у јуну - у односу на мај - у просеку биле веће 0,1 одсто, а у поређењу с децембром прошле године 2,3 одсто.

Друге вечери фестивала Егзит у Новом Саду на главној бини наступиће,  између осталих, Блек ајд пиз, Алок, Џокер аут, Лејди Ли и Љубичице. На денс арени најављени су Артбат, Арги, Винтиџ калч ер, Лана и Авантика.

Новак Ђоковић играће у полуфиналу Вимблдона у Лондону против Италијана  Лоренца  Музетија. Меч почиње око 17 часова и 30 минута.

У Србији је на снази црвени метео-аларм. Висока је вредност У ВЕ зрачења. Лекари саветују да се избегава боравак напољу у најтоплијем делу дана, да се пије доста течности, једе нискокалорична храна, носи лагана одећа, шешир, наочаре за сунце. Препорука је и да се просторије расхлађују, али да води рачуна о разлици у температури. Повећан је број интервенција хитних служби на јавним местима.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару