Читај ми!

Врели дани у Србији

У Србији је и данас на снази црвени метео-аларм. Температуре ће бити до 39, а наредних дана и до 40 степени у хладу. Врело је и током ноћи. Лекари препоручују да се избегава боравак на сунцу између 10 и 17 часова, а они који раде на отвореном треба да се расхлађују и да пију доста течности. Уколико се појаве симптоми конфузије, несвестице, изразито топле и суве коже - савет је да се хитно потражи лекарска помоћ.

Премијер Милош Вучевић разговарао је са амбасадором Шпаније у Србији Хуаном Апарисиом, о односима двеју земаља и будућој економској сарадњи, али и о принципијелном ставу Шпаније када је реч о територијалном интегритету Србије. Вучевић је  захвалио и на подршци коју нам та земља пружа на европском путу. Додао је да очекује више шпанских инвестиција, као и увећање робне размене између две земље.

Непознате особе запалиле су заставу Србије у близини једног локала у северном делу Косовске Митровице, саопштено је из дирекције полиције у Приштини. Након увида у видео снимак "примец́ено да су поред локала прошле четири непознате особе и сумња се да је једна од њих запалила заставу". Заменик директора полиције за северни регион Ветон Ељшани, потврдио је медијима да је реч о застави Србије.

У Храму Светог Саве на Врачару крштен је Лазар Јанковић са Косова и Метохије. Патријарх српски Порфирије крстио је Лазара - хиљадиту бебу која се прошле године родила у породилишту у Пасјану, док је кум на крштењу био председник Александар Вучић. Он је на Инстаграму навео да као поносни кум, преузима једну од најсветијих дужности и пожелео и да сваке следеће године буде што више деце у нашој Србији. Председник Републике је прошле године у Председништву угостио малог Лазара и његову породицу.

У Меморијалном центру Поточари у Сребреници обележава се 29 година од страдања Бошњака 1995-те године, а данас ће бити и сахрањени посмртни остаци 14 жртава. Председник Републике Српске Милорад Додик позвао је на достојанствено обележавање сећања Бошњака на жртве свог народа и поручио да морамо показати поштовање према болу који осећају многи људи свих нација и вера у Босни и Херцеговини. Додик је подсетио да су пре неколико дана Срби одали пошту српским жртвама у Подрињу.

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је да пут Украјине у НАТО може да се завршити или нестанком те земље или Алијансе. Он је у објави на платформи Икс цитирао одредбу из декларације са самита НАТО-а у Вашингтону у којој се наводи да је Алијанса посвећена подршци Украјини на њеном путу ка пуној евроатлантској интеграцији.

Израел наставља нападе на Појас Газе. Издата је нова наредба Палестинцима да напусте град Газу и крену ка северу и југу области. На
Западној обали спроводе се рације и хапшења.

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару осумњичени Дејан Д. негирао је да је учествовао у убиству двогодишње девојчице Данке Илић, речено је за Танјуг. Данашње саслушање је заказано на молбу осумњиченог, који је раније у тужилаштву након хапшења признао да су он и Срђан Ј. Дете ударили колима, ставили га у аутомобил и тело бацили на депонију.

Кошаркашка репрезентација Сједињених Америчких Држава победила је у Лас Вегасу селекцију Канаде са 86:72 у припремном мечу уочи Олимпијских игара. Амерички тим биће противник Србије у Паризу, а у групи Ц су још Јужни Судан и Порторико.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ирена Јеловац  и Реља Трајковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару